Maresme Circular vol gastar la meitat d'aigua que necessita ara
Maresme Circular vol gastar la meitat d'aigua que necessita ara

Maresme Circular vol gastar la meitat d'aigua que necessita ara

Maresme Circular vol aprofitar les aigües residuals procedents de l’Estació Depuradora de Mataró i utilitzar-les en els processos de tractament de residus

patrocini akteon hipoteques
 

 

El Consorci de Residus del Maresme està implementant un projecte innovador per aprofitar les aigües residuals com a recurs preciós en la seva planta de tractament de residus, amb l'objectiu d'estalviar un 50% del consum d'aigua de boca. Davant de la sequera persistent a Catalunya i la necessitat d'anticipar-se a futurs escenaris de manca d'aigua, Maresme Circular està liderant aquesta iniciativa en el marc del seu compromís amb la sostenibilitat.

El projecte pretén aprofitar les aigües residuals procedents de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Mataró per utilitzar-les en els processos del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. En una primera fase, es preveu la utilització d'aquesta aigua en els processos de tractament d'aires, biometanització i producció d'aigua ultrafiltrada, amb una reducció estimada del 20% del consum d'aigua de boca. Posteriorment, en una segona fase, es planteja l'ús d'aquestes aigües residuals a la planta de valorització energètica, amb una reducció addicional del 30% del consum d'aigua de boca.

  • El projecte està actualment en fase de tramitació administrativa per a l'obtenció de les autoritzacions pertinents de l'Agència Catalana de l'Aigua.
  • Paral·lelament, es duen a terme estudis de viabilitat tècnica i econòmica per a la implementació de la segona fase del projecte.

Aquesta iniciativa representa un pas significatiu en la gestió sostenible dels recursos hídrics a la regió del Maresme, contribuint a la conservació i la preservació de l'aigua com a bé essencial per al desenvolupament econòmic i social. A més, posa de manifest el compromís del Consorci de Residus del Maresme amb la innovació i la cerca de solucions efectives davant els reptes ambientals actuals.

Tant l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals com el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme juguen un paper fonamental en aquesta iniciativa, facilitant els processos de tractament d'aigües residuals i la seva reutilització en els processos de valorització de residus. Amb aquesta aposta per la sostenibilitat, Maresme Circular es consolida com un referent en la gestió responsable dels recursos i en la promoció d'un model de desenvolupament més respectuós amb el medi ambient.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive