Els gegants de Llavaneres, a la festa del municipi, La Minerva
Els gegants de Llavaneres, a la festa del municipi, La Minerva

Llavaneres suspèn la Festa Major de La Minerva a poques hores del seu inici

El repunt de casos de Covid-19 a nivell català porta Sant Andreu de Llavaneres a no arriscar-se amb els actes que s’havien programat

El rebrot de casos a nivell català aconsella una decisió prudent

Aquest cap de setmana havia de celebrar-se a Sant Andreu de Llavaneres la cita més esperada del calendari, la Festa Major de La Minerva. Era una versió reduïda i adaptada de l’esquema habitual de la festa però finalment l’Ajuntament ha decidit suspendre-la, per evitar riscos, a poques hores del seu inici.

“La decisió ha estat molt meditada i debatuda i respon a criteris de responsabilitat social, donada l'actual situació de possible rebrot a Catalunya de la Covid-19”, expliquen des de l’Ajuntament llavanerenc. La reactivació del virus que està provocant un augment de casos arreu del país així com la preocupació ciutadana que ha arribat al govern han estar raons de pes perquè el consistori, d’acord amb les entitats, prengués aquesta decisió.

Evitar riscos i prioritzar la salut

El govern de Sant Andreu de Llavaneres explica que “s'ha valorat de manera molt especial la possibilitat que algunes de les propostes poguessin generar situacions no desitjades, que ens haurien pogut desbordar” i per això s’ha optat “per evitar cap possibilitat de posar en risc la salut de les persones que poguessin assistir a les propostes festives i, de retruc, a molts d'altres. La prioritat és i serà vetllar per la seguretat del conjunt de la població”.

L’Ajuntament recorda que quan va començar a treballar en adaptar l’esquema habitual de La Minerva als condicionants d’aquest any “les autoritats sanitàries competents no preveien en cap cas una situació d'augment de casos tan significatiu en aquestes dates” i que la preparació tenia previstes totes les mesures de seguretat necessàries que “tot i ser molt estrictes, podrien haver acabant no essent efectives si no s'haguessin seguit fil per randa”.

L'Ajuntament de Llavaneres

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Onada de suspensions

La suspensió a poques hores del seu inici de la Festa Major de La Minerva se suma a l’onada de suspensions d’esdeveniments maresmencs que, en els darrers dies, ha tingut com a víctimes l’Argillà d’Argentona, el Canet Rock que s’havia de fer a l’octubre o la Festa Major de Sant Vicenç. Igualment, la setmana passada Arenys de Mar va celebrar Sant Zenon amb una versió adaptada, Argentona farà Festa Major per Sant Domingo, a Cabrera han doblat l’aposta amb l’Emplaça’t festival i a Mataró han substituït Les Santes pel festival Mataró s’enlaira.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive