Prohibit pujar el patinet elèctric al transport públic. Foto: ACN
Notícies relacionades
Prohibit pujar el patinet elèctric al transport públic. Foto: ACN

Ja multen per pujar el patinet elèctric al transport públic

La prohibició ha entrat en vigor aquest mes de febrer i les multes per portar el patinet elèctric al tren, bus o metro són de 200 euros

La prohibició d'accedir en patinets elèctrics al transport públic ja ha entrat en vigor. Ho va fer ahir dimecres, dia 1 de febrer. Es tracta d'una mesura temporal, de sis mesos, que no afecta les bicicletes elèctriques, i que s'ha pres per motius de seguretat arran de diversos incidents amb els patinets. Les multes per incompliment poden arribar a ser de 200 euros.

Tots els transports públics que depenen de la Generalitat, com son Rodalies, Ferrocarrils, busos interurbans, i de l'AMB (metro i bus de Barcelona, així com el TRAM) apliquen a partir d'ara aquesta mesura. Aquesta també s'estén a serveis com el Mataró Bus i les ATM de la resta de capitals de província catalanes.

La prohibició se cenyeix a patinets i monocicles elèctrics, mentre que les bicicletes elèctriques i altres VMP no es veuen afectats. La prohibició no s'aplica tampoc als serveis de transport escolar. La mesura ha aixecat protestes dels usuaris del transport públic, ja que molts d'ells hi pujaven el patinet per, arribats a destí, fer-ne ús per desplaçar-se al lloc final d'arribada, o bé per apropar-se a les estacions i parades d'autobús. 

fce63b7c cb42 41f3 9e87 0590b01bbe42

La mesura és temporal i s'aplica durant 6 mesos. Foto: ACN

Entre les principals causes de risc detectades que fan adoptar la mesura hi són l'explosió i inflamabilitat, per sobrecàrrega o defecte de la bateria, sigui causat per cops o contacte amb l'aigua, ja que les bateries dels patinets i monocicles hi estan més exposades a causa de la seva posició especialment desprotegida, sota la plataforma del pati i arran de terra. 

D'altra banda, l'alta toxicitat dels fums produïts en tals incendis -i més en espais tancats, densament ocupats i en un vehicle en marxa- així com la ràpida propagació de les flames i la dificultat d'apagar aquests tipus de focs, augmenten la gravetat del risc. La mesura s'implementa durant sis mesos fins que no s'estableixin les condicions de seguretat definitives. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive