El Govern paga 65 milions a Abertis per compensar la fi dels peatges del Maresme. Foto: ACN
El Govern paga 65 milions a Abertis per compensar la fi dels peatges del Maresme. Foto: ACN

El Govern paga 65 milions a Abertis per compensar la fi dels peatges del Maresme

El Govern ha pagat un total de 94,1 per les inversions de l’operadora en tres autopistes de les que han finalitzat la concessió

Al Maresme no hi ha peatges des de l’1 de setembre del 2021 però l’operadora que els ha gestionat sempre ha rebut una indemnització per compensació d’inversions fetes que ja no pot recuperar mitjançant cada cotxe que hi transita. Concretament la Generalitat ha abonat a Abertis més de 65 milions per un conveni amb la C-32 al pas per la comarca firmat fa 12 anys.

El Govern ha pagat 94,1 milions d'euros a Abertis per compensar inversions fetes i deutes relacionats amb la concessió –finalitzada el 31 d'agost- de les autopistes C-31, C-32 i C-33, segons ha publicat 'Nació Digital' i ha pogut confirmar l'ACN. 

La decisió es va aprovar al consell executiu del 21 de desembre, i consta en un acord de Govern que distribueix els diners en tres partides: 65,7 milions per un conveni marc pel Maresme del 2010; 23,3 milions per un conveni del 2013; i 5 milions més per un altre del 2015. Segons l'acord, els diners són "en concepte d'abonament a compte dels saldos de compensació final que puguin correspondre pels diferents convenis signats de modificació de la concessió per a la construcció" d'aquestes vies.

La justificació del cas del Maresme

Segons la notícia avançada per rotatiu digital, els 65,8 milions de la comarca van destinats a compensar el conveni del Maresme pel qual Abertis es comprometia el 2010 a construir la connexió de la C-32 des de Blanes fins a Lloret de Mar (que no s'ha fet), a banda d'altres millores a la via. 23,3 milions més són per a un acord del 2013 pel qual s'aplicaven bonificacions i descomptes als peatges i es feien algunes obres. I finalment 5 milions per un altre acord del 2015 per construir i explotar un nou ramal lliure de peatges, també en el projecte de connectar l'autopista amb Blanes i Lloret de Mar.

 

Comentaris (8)

Blai llorens Fa 8 mesos
Detrás no hay mano negra ni Madrid. Durante muchos años ha sido la mano de ciu... O es que de eso no se habla? Digámoslo claro... Por cierto hay que reconocer que el gobierno central ha cumplido. Ha habido mucho estomago agradecido de algunos gobernantes de aquí con ciertas empresas... Seguimos hablando?
Jose M@ Fa 8 mesos
M'han censurat la meva opinió per dir el nom de la persona que sempre hi ha al darrera d'aquestes subvencions. Moltes gràcies señors moderadors per respectar la llibertat d'expressió.
Josep M@ Fa 8 mesos
El Sr. Florentino sempre fa negocis rodons Proyecto Castor a Tarragona li surt malament i el govern l'indemnitza amb 1400 milions ara se li acaba el chollo de les autopistes i també l'indemnitzan, no creieu que aquest país hi ha alguna cosa que grinyola, el calers sempre van a parar a les butxaques dels que més en tenen pagan sempre els que en tenen menys, d'aquest tipus de gent en dic mafiosos legals, són els que realment manen i els governs sempre al seu servei.
Antonio Recio Fa 8 mesos
Jajaja i luego dieu que Espanya ens roba. Mira no os digo lo que pienso por que acabo esta misma noche en los calabozos de Mossos. El que quiera entender, que entienda. Los peatges se fueron alargando gracias a CIU. Nos llevan robando décadas y ahora no iba a ser menos. Lean: https://glamboy69.wordpress.com/2012/04/28/novullpagar-la-veritat-sobre-les-autopistes-de-ciu-abertis/
Endi Fa 8 mesos
Esto es acojonante ,encima q han xupado{empresa privada)lo qbhan querido ,encima les pagan 95m por cosas q no se han hexo.Asi vamos pero si no hacemos nada al respecto pues que nos sigan dando por el culo.Y la Generalitat otros ladrones por privatizarlo y permitirlo.
Quim Fa 8 mesos
Colla de lladres després de omplir-se les butxaques durant 50 anys a sobre els hi han de pagar més no hi ha dret
Domenec M Armengol Fa 8 mesos
Es una veritable. Donem doblers als rics i els treiem de sanitat i educació
Fins Fa 8 mesos
Lo de no fer el tram Blanes a Lloret clama el cel. Hauria d'estar fet fa dècades. A saber on es fican els diners d'un tram tant necessari i alternatiu a la transitada carretera actual en.especial a l'estiu. Es tercermundista això

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive