Drets, d’esquerra a dreta: Marta Romero, Xavier Herrero, Jordi López i Joaquim Arno. Davant: Albert Batlle i Elisabeth Segura
Drets, d’esquerra a dreta: Marta Romero, Xavier Herrero, Jordi López i Joaquim Arno. Davant: Albert Batlle i Elisabeth Segura

Gent d’Estrac i Junts governaran Caldetes compartint alcaldia

Albert Batlle serà l’alcalde de Caldes d’Estrac els dos primers anys de mandat i Elisabeth Segura els dos següents

vlm capgros 01
 

Ja hi ha acord de govern signat a Caldes d’Estrac, un dels municipis del Maresme on les eleccions municipals van tenir un resultat més ajustat. Bo i ser el partit més votat, el PSC no liderarà l’Ajuntament de Caldetes que tindrà un govern en majoria absoluta arran de la unió de Gent d’Estrac i Junts. El pacte estipula que els seus dos caps de llista es dividiran l’alcaldia dos i dos anys.

El 28-M va deixar a Caldetes un consistori amb tres grups empatats a 3 regidors i només 21 vots de diferència entre el primer, el PSC, i el tercer que va ser Junts. Concretament els resultats i els regidors electes van quedar de la següent manera:

Resultats de la convocatòria electoral

  • . PSC: 329 vots (27,9%) – 3 regidors (Joan Baró, Elena Díaz i Miquel González)
  • . GDE: 312 vots (26,46%) – 3 regidors (Albert Batlle, Marta Romero i Jorge López)
  • . JUNTS: 308 vots (26,12%) – 3 regidors (Elisabeth Segura, Joaquim Arnó i Xavi Herrero)
  • . ERC: 209 vots (17,72%) – 2 regidors (Eusebi Passarell i Ann Marie How Kwok)

 


Dos anys d’alcalde i dos d’alcaldessa


Amb aquesta conjuntura era necessària una coalició per garantir el govern de Caldes d’Estrac i això és el que han segellat Gent d’Estrac i Junts per Caldes. El Pacte de Govern, garanteix l’elecció d’Albert Batlle (GdE) com a alcalde en el Ple de constitució i investidura que se celebrarà el pròxim 17 de juny. Igualment, també s’estableix que les dues formacions compartiran l’alcaldia en dos períodes idèntics de 2 anys, de manera que el 17 de juny de 2025, els seus signants, es comprometen a investir Elisabeth Segura (JxC) com a alcaldessa. La suma d’aquests regidorss permetrà un govern amb majoria absoluta dels membres del Plenari. format per un total d’11 edils.

En aquest sentit, les dues formacions expressen “la voluntat de formar un govern d’estabilitat i governabilitat basat en paràmetres de respecte mutu, de treball en equip amb rigor i planificació, i de bon govern amb mecanismes de transparència i proximitat a la ciutadania, al servei de la recuperació i del progrés de Caldes d’Estrac”

El nou Pla d’Ordenació Urbana, buscar consens, polític i social, en la consecució dels grans projectes de poble, com ara la solució de l’aparcament, el Front Marítim, el Parc Muntanyà, l’esplanada i el canyer de Can Muntanyà i l’enderroc del Viaducte de la N-II o optimitzar els recursos humans i econòmics en favor d’una gestió municipal pactada i més eficient són alguns dels propòsits que recull el pacte signat. 


 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive