L'aigua del Balneari de Caldes d'Estrac, un tresor
L'aigua del Balneari de Caldes d'Estrac, un tresor

L’aigua termal de Caldes d’Estrac, el tresor del Maresme

L’aigua medicinal que nodreix el Balneari de Caldes d’Estrac és d’una naturalesa única a Catalunya, converteix les seves termes en especials i està a l’abast de totes les butxaques

Si el Maresme fos un mapa i una X hagués de revelar el secret d’on és el seu tresor com passa a les pel·lícules i les novel·les, aquesta se situaria ben bé al mig. Caldes d’Estrac és el municipi més petit, sí, però alhora un dels de més història i el que té una propietat més diferencial. Més enllà del clima o del medi, al Maresme hi tenim un valor que no es pot trobar enlloc més. L’aigua mineromedicinal de Caldes, la que abasteix el Balneari de Caldes d’Estrac.

Sembla mentida que encara hi hagi gent que desconegui l’existència del Baneari de Caldes d’Estrac i de tot allò que el converteix en un equipament únic amb una aigua de composició química pura. Que per què és un tresor? perquè l’aigua termal del Balneari et produeix una sensació immediata de benestar. La millor de les aigües del país, la de més propietats i és aquí, al Maresme i a l’abast de totes les butxaques.

El Balneari de Caldes d’Estrac manté viva la tradició balnearia del municipi, clau en la seva història
El Balneari de Caldes d’Estrac 


El tresor: el manantial dels Reis catalans

"El Manantial mineromedicinal a Caldes d’Estrac és escalfat i mineralitzat a 2800 metres de profunditat i emergeix a 38,8°. I això passa a 100 metres del mar. És com una quadratura perfecta, que de fet és la raó del propi nom del municipi de Caldetes i de la seva anomenada", ens explica Antoni Torrent, l'home que està catapultant el Balneari al segle XXI. El millor tresor és aquesta aigua pura i cristal·lina, magnífica i reparadora, que flueix constantment al Balneari i manté les seves propietats biològiques, físiques i químiques, amb un enorme potencial curatiu i terapèutic. "És una aigua màgica, en surts com nou", resumeix Torrent.

L’aigua s’escalfa per l’efecte geotèrmic (magma) ascendint a la superficie a 38,8ºC per l’efecte termosifó aprofitant les fractures tectòniques. La seva mineralització és amb minerals granítics i per sedimentació. En els últims 200 anys l’anàlisi físic-químic ha estat inalterable, amb el mateix flux i temperatura. La Verge del Remei, la capella de la qual s'assenta sobre la pedra que 'plora' l'aigua termal acaba de donar-li un caràcter únic a aquest tresor no només comarcal, sinó també de país i del sud d'Europa. Enlloc més hi ha unes termes a 100 metres del mar. 

El broll de l'aigua és on tot comença, d'on tot flueix. D'ell en surt l'aigua per la qual ja els romans van establir-hi unes termes. També és la raó per la qual Reis, nobles i artistes catalans s'hi han vingut a banyar durant segles. "Actualment és també un balneari únic, públic, explotat per una concessió on tothom s'hi pot guarir com ho feia fa 500 anys el més distingit de la reialesa catalana. És l'aigua i són les termes dels Reis catalans", explica el seu gerent Antoni Torrent. 

Capgròs et descobreix el Balneari de Caldes

 

Una aigua terapèutica i preventiva

Les aigües termals de Caldes d’Estrac no són un remei per a tot tipus d’afectacions, però poden ser excel.lent pal.liatiu per a moltes, perquè, entre les seves accions principals, reeduquen el sistema termoregulador, estimulen les defenses de l’organisme, revitalitzen les cèl.lules i els teixits, reactiven el metabolisme, actuen sobre l’àcid úric i el colesterol, eliminen toxines per sudoració i diüresi tornen l’organisme resistent al fred, calmen el dolor i seden el sistema nerviós. Per motiu, el tractament termal no és solament un recurs terapèutic curatiu, pàl.liatiu o rehabilitador de diverses afeccions, sinó que també és preventiu.

L’aigua del Balneari de Caldetes és una magnífica i singular aigua que flueix constantment mantenint les seves propietats biològiques, físiques i químiques. Funciona com a estimulant cel·lular, sedant i relaxant, analgèsica i recuperadora muscular, antiinflamatòria, dermatològica, ideal per al reumatisme i l’artrosi, per afeccions respiratòries i específica per a tractaments post-Covid. 

L’aigua mesotermal clorurada sòdica del Balneari de Caldes d’Estrac s’aplica sense manipulació de cap mena (i aquesta és la seva principal virtut i allò que diferencia el Balneari d'altres termes). Surt directe del broll a les piscines del complex. Constantment es renova, per tant, la seva piscina. Constantment brolla, l’aigua del Balneari està sempre en plenitud de qualitats biològiques, químiques i físiques.

 

 

Els tractaments del Balneari de Caldes d’Estrac


Els diferents espais del Balneari de Caldes d’Estrac serveixen perquè els seus professionals apliquin l’àmplia gamma de tractaments que ofereixen: de la mateixa piscina del broll a la cova de sal mitjançant l’haloteràpia, els espais de quiroteràpia i massatges o el vaporàrium. Jacuzzis, banyeres individuals o màxim per a dues persones. Un Balneari amb més de dos-cents anys d’història i tradició, completament renovat, respectuós amb el medi ambient i amb atenció personalitzada i un servei complet, competent i de qualitat.

 • Balneoteràpia
 • Haloteràpia (Cova de sal)
 • Quiroteràpia(relaxant esportiva, circulació, descontracturant…)
 • Termoteràpia
 • Circuits de salut (relaxant, vitalitzador, esportiu terapèutic, regenerador)
 • Crioteràpia
 • Desintoxicant
 • Descontracturant
 • Fangoteràpia (diferents fangs orgànics naturals)

 

DSC 0758 Original
 

 

El Balneari de Caldes d’Estrac, homologat i renovat, ha canviat la seva centenària història gràcies al broll i als moderns tractaments d’hidrologia mèdica que ofereix que l’han convertit en referència en el món del termalisme català i estatal. A més, com a tret diferenciador, és un establiment que té la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle, la qual té com a objectiu premiar el compromís amb la sostenibilitat turística aprovat per l’Assemblea de les Nacions Unides.

 • Tota la informació, serveis i preus a la web del Balneari

 


Un centre de salut que mira al futur amb decisió


 

El Balneari com a centre de salut

La importància del Balneari de Caldes d’Estrac va molt més enllà de la seva aigua única o els tractaments que s’hi poden fer. Mentre són habituals els centres d’spa, en el cas del centre maresmenc estem parlant de força més. És un centre de salut amb tots els seus atributs. “Tots els tractaments que oferim van sota la supervisió mèdica de la doctora. La balneoteràpia i la resta de tractaments els entenem com a part indispensable de l’atenció a la salut i d’un coneixement professional dels resultats de l’acció de l’aigua i les seves diferents tècniques”, explica Torrent.

Recomanat per Imserso

El Balneari de Caldes d’Estrac és un dels dos de la província de Barcelona que ha entrat al programa Imserso pel 2023. Això revela les bones pràctiques d’aquest centre termal únic per la puresa de les seves aigües. El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat la convocatòria per a poder participar en el programa de Termalisme del  popular programa Imserso 2023. En total s’han habilitat 192.000 places a nivell estatal per a gaudir dels tractaments termals i les aigües mineromedicinales en els diferents balnearis que formen part d’aquesta activitat.

Tal com explica la publicació del BOE, les estades tindran una durada de dotze dies i onze nits, o deu dies i nou nits amb pensió completa en habitacions dobles. I es realitzaran entre febrer i desembre de 2023.

El Balneari del futur

Que el Balneari de Caldes d’Estrac juga a la primera divisió del termalisme a nivell espanyol i europeu és una evidència però dins els plans d’Antoni Torrent hi ha l’ampliació i transformació de l’aposta pel termalisme a Caldes d’Estrac. “Tenim en projecte unes noves instal·lacions perquè les d’ara són del segle XX i volem un balneari del segle XXI i mirant al següent. Apostem per una firma d’arquitectes de primer nivell però necessitem que Caldes com a poble també aposti pel termalisme per la via dels fets i desplegui tota l’aposta que té tancada ara, com la de l’antic Colon”, explica Torrent.

El tresor del Maresme no és cap secret. És a l’abast de tothom. La X al mapa està clara i no enganya. El Balneari més singular amb una aigua única i pura t’està esperant. 

Balneari de Caldes d'Estrac

Comentaris (1)

Merce Fa 1 any
Hola muy buenos dias mi pregunta es si ustedes me pueden pasar una lista de precios de sus servicios. Gracias y muy feliz dia.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive