La residència de gent gran Hotel Maricel de Canet de Mar tancada per la Generalitat
La residència de gent gran Hotel Maricel de Canet de Mar tancada per la Generalitat

La Generalitat fa tancar la residència Maricel de Canet de Mar

La Generalitat ja ha comunicat a les famílies dels 36 residents d’aquest centre privat que tenen garantida una plaça en una altra residència i que els trasllats es començaran a fer en els proper dies

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha pres la decisió de decretar el tancament cautelar i immediat de la residència privada Maricel de Canet de Mar arran de les greus irregularitats detectades pel servei d’inspecció. Les infraccions constatades són molt greus i tenen a veure amb la manca de personal, l’incompliment de protocols i l’obstaculització de l’acció inspectora.

Des del Departament s’ha comunicat la decisió a la direcció del centre i també s’ha informat a totes les famílies dels 36 residents actuals que tenen garantida una plaça en una altra residència.Totes les places d’aquest centre són de finançament exclusivament privat.

La tasca de la inspecció en aquesta residència va començar el mes de novembre passat, quan es va decidir obrir un expedient sancionador i es van detectar fins a 5 possibles faltes molt greus i 1 de greu. A més a més, ja llavors per fer front a un brot de Covid-19 es va intervenir la residència i es va fer un canvi en la gestió del centre en favor de Suara Serveis, que va prendre les mesures necessàries per reconduir la situació i garantir l’assistència i correcta protecció a les persones grans que hi viuen.

La residència ara mateix no té cap cas de covid i la intervenció del nou gestor ha permès introduir millores en el funcionament del centre, per exemple, més dotació de personal i més formació, però la propietat no s’ha compromès ni a mantenir aquestes solucions ni a facilitar el seguiment i el control de la situació. Això ha portat a prendre la determinació de decretar el tancament cautelar de les instal·lacions.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive