La residència de gent gran Hotel Maricel de Canet de Mar tancada per la Generalitat
La residència de gent gran Hotel Maricel de Canet de Mar tancada per la Generalitat

Brot de Covid a una residència de gent gran a Canet de Mar amb un 87% dels avis contagiats

Salut ha intervingut la residència La Llar de l'Hotel Maricel Tercera Edat, que té 40 dels 46 residents contagiats, així com 11 dels 20 professionals

El Departament de Salut ha intervingut la residència La Llar de l'Hotel Maricel Tercera Edat de Canet de Mar atesa la situació epidemiològica i assistencial del centre. Dels 46 residents, 40 han donat positiu per Covid-19 (un 87%) així com 11 dels 20 professionals que hi treballen. Dels residents positius, tres han estat hospitalitzats per símptomes greus i 6 han estat traslladats la residència Orpea de Girona per baixar la pressió assistencial i permetre una millor sectorització. El rebrot de Covid mostra de nou que les residències han estat un dels àmbits més afectats per la pandèmia

A partir d'ara, doncs, la gestió provisional del centre l'assumirà Suara Serveis SCCL que es farà càrrec de la dotació amb personal propi i els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció. Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha reforçat la plantilla, i des de l’Atenció Primària s’ha destinat un equip de metge i infermera per fer el seguiment sanitari dels residents.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.

D'altra banda, Canet de Mar és un dels municipis on la Covid hi està tenint major incidència. Segons dades d'aquest dilluns, és la segona localitat de Catalunya amb major velocitat de contagi (1,16 Rt), només per darrere de Puigcerdà (1,63). Al conjunt de Catalunya la mitjana d'Rt se situa en 0,78. A finals de setembre ja era un dels municipis amb l'índex de rebrot més disparat al país. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive