Vista de la platja de Canet de Mar, una de les del Maresme. Foto. Joan Maria Arenaza / Consorci Costa de Barcelona-Maresme
Vista de la platja de Canet de Mar, una de les del Maresme. Foto. Joan Maria Arenaza / Consorci Costa de Barcelona-Maresme

Redacció

Fa 10 anys que al Maresme som la 'Costa Barcelona'

El Consorci de Promoció Turística celebra 10 anys d'una marca que ha permès multiplicar el turisme internacional

vlm capgros 03
 


Costa Maresme va ser la primera destinació en entrar a formar part de Costa Barcelona, juntament amb Costa Garraf. Va ser fa 10 anys quan, coincidint amb la publicació del nou pla de màrqueting de la província de Barcelona, la Diputació va proposar unir les dues comarques en una sola marca turística. En un inici, s’hi van unir quatre territoris i, posteriorment, s’hi van afegir dos més, fins arribar a les sis comarques que en formen part a dia d’avui.

La marca Costa Barcelona disposa de 268 empreses, serveis, destinacions... de les seves comarques que formen part de la plataforma de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona, el Cercle de Turisme, mitjançant la qual ha participat en 55 fires internacionals i 200 viatges d’influencers, entre d’altres accions.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha participat en la celebració del 10è aniversari de la marca Costa Barcelona. La presidenta del Consorci, Carme Ponsa, i la directora tècnica, Eva Esplugas, han encapçalat la representació maresmenca a l’acte celebrat al Castell de Castelldefels, que ha aplegat delegats de la Diputació de Barcelona i de les sis comarques que formen part de la marca: Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat, a més del Maresme. La nostra comarca també ha estat representada pel Gremi d’Hostaleria del Maresme i per diferents municipis, com Santa Susanna, Canet de Mar, Malgrat de Mar i Mataró.

acte Costa Barcelona
Els representants del sector turístic del Maresme


Els avantatges de la marca

Cadascun dels responsables tècnics del sector turístic inclosos a Costa Barcelona han enregistrat un vídeo per l’ocasió, explicant què significa pels territoris formar part de la marca. “Pel Maresme, formar part de Costa Barcelona suposa una porta d’entrada per atraure al turisme internacional sota una marca coneguda mundialment”, ha afirmat la directora tècnica del Consorci, afegint que “permet donar a conèixer la nostra variada oferta de paisatges de mar i de munt i la rica gastronomia de la comarca, famosa per les seves maduixes i la DO Alella. Permet transmetre la nostra aposta cultural com a bressol del Modernisme i com a territori de rodatges. I també compartir la nostra voluntat de seguir el camí de la sostenibilitat, la natura i l'esport. Els maresmencs i maresmenques diem ben orgullosos que el Maresme és lliure i tropical, però també és hospitalari, acollidor i divers, com ho demostren les empreses i les entitats que hi treballen. Felicitats per aquests 10 anys i esperem bufar junts moltes més espelmes”. 

La celebració dels 10 anys de Costa Barcelona ha comptat amb els parlaments de les autoritats assistents i diferents testimonis del sector turístic, que han explicat com ha evolucionat la marca al llarg del temps. La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha destacat que “no podem quedar-nos en aquests 10 anys. Hem de mirar cap al futur i des de la Diputació i la marca Costa Barcelona hem de promoure la sostenibilitat turística, la responsabilitat econòmica i social i hem d’apostar per la qualitat i per la convivència entre els turistes i els residents, i evitar el monocultiu econòmic. Oferir al turista una oferta àmplia. Treballarem per la tecnologia i per un turisme intel·ligent”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive