La línia de Rodalies al Maresme
Notícies relacionades
La línia de Rodalies al Maresme

L'Estat veu molt difícil traslladar el tren a l'interior del Maresme i aposta per reforçar la línia

El Secretari General d'Infraestructures assegura que la prioritat és garantir a curt termini el servei ferroviari protegint el traçat actual dels efectes del canvi climàtic

El trasllat de la línia de tren a l'interior del Maresme és una demanda que té cada cop més adeptes, des del col·legi de geòlegs fins a alcaldes de la comarca, davant dels estralls que el canvi climàtic provoquen en l'actual traçat a primera línia de la costa de la línia R1 de Rodalies. Però és un projecte que difícilment es farà realitat, ja que l'Estat espanyol el veu molt difícil a nivell tècnic i també econòmic. El govern espanyol ho deixa en segon terme, ja que prioritza les inversions als punts més vulnerables de la línia per poder seguir prestant servei amb seguretat i garanties mantenint el recorregut vigent. 

"No hi ha cap projecte que ho defineixi, ningú sap de què estem parlant"

El Secretari General d'Infraestructures, Xavier Flores, s'ha reunit aquest divendres, dia 13, amb els alcaldes del Maresme al Consell Comarcal, per buscar solucions conjuntes als diferents problemes que pateix el tren del Maresme i de les inversions necessàries per fer-hi front, així com sobre el possible trasllat de la línia a l'interior. Sobre aquest últim punt, Flores ha estat força taxatiu. "No hi ha cap projecte tècnic que ho defineixi, ningú sap de què estem parlant en realitat", ha etzibat, per afegir que es tractaria d'una inversió "de milers de milions d'euros" per resoldre dificultats tècniques importants en una comarca molt urbanitzada i orogràficament complexa. Flores ha recordat que el tren no és l'únic element afectat pel canvi climàtic, i que el possible trasllat d'infraestructures de la costa a l'interior hauria de fer-se des d'un "debat global". 

c115d56c 6596 459c bb55 bb6491f461e1

Damià del Clot (Consell Comarcal) i el secretari d'Infraestructures, Xavier Flores

Es farà un estudi per analitzar els punts més vulnerables del traçat actual

Amb el trasllat a l'interior pràcticament descartat a la pràctica, l'Estat vol concentrar-se en actuacions a curt termini que considera més viables i eficients. Des del Ministeri de Transport i Mobilitat es considera que l'obra realitzada per Adif entre Mataró i Cabrera, on s'ha reforçat l'escullera de contenció, ha estat un èxit que ha acabat amb les incidències que patia el tren en aquest àmbit per l'impacte de les ones durant les llevantades. Un projecte similar es durà a terme a Santa Susanna, on el mes de març un nou temporal es va menjar les vies. L'Estat s'ha compromès a realitzar un estudi en el termini d'un any o un any i mig per identificar altres punts vulnerables de l'R1 al seu pas del Maresme, per dur-hi a terme actuacions del mateix tipus. 

"La nostra responsabilitat és que demà els usuaris puguin fer servir el tren amb seguretat, i ens cal dimensionar les solucions que puguin permetre-ho. Altres debats ens despisten del nostre objectiu actual", ha afirmat Flores, reblant el clau sobre la poca idoneïtat que, segons ell, té embrancar-se ara en l'exigència d'un trasllat de la línia. El Maresme, per tant, haurà de conformar-se durant les properes dècades amb mantenir les vies a primera línia de la costa, esperant que les promeses de l'Estat d'inversions per protegir-la siguin realitat i vagin més enllà de pegats per protegir-se dels temporals cada cop més freqüents, de la desaparició de les platges i de l'augment del nivell del mar, entre d'altres embats generats pel canvi climàtic. 

Comentaris (11)

El blus del autobus Fa 4 mesos
A més traslladar el tren a l'interior ens farà una barrera insalvable amb passos de vianant entre altres per accedir al cantó de mar.
8 apellidos catalanes Fa 4 mesos
La millor opció és posar al Bote de mur perquè no arribin les onades. Així almenys serveix per algo.
Apeadero en el Callao Fa 4 mesos
Antes que la nueva estación de Mataró, que se quiere trasladar al final de la Ronda Barceló, debería construirse un apeadero en la zona del Callao, del estilo del apeadero Vilassar de Mar-Cabrera de Mar. Sería muy útil.
El blus del autobus Fa 4 mesos
Hi ha una tercera opció, què ningú contempla i, es què el tram quà va de Premià a Blanes no hi hagi trens i si una bona o molt bona connexió de bussos. Jo traslladar el tren a l'interior no ho veig, no hi ha espai i fora hipotecar el futur. I podem aprofitar la N-II per fer-hi anar busos-
Mataroní empipat Fa 4 mesos
diu "el possible trasllat d'infraestructures de la costa a l'interior hauria de fer-se des d'un "debat global". " Es a dir que fins que l'aigua no ens arribi a la cintura i el mon es dongui compte de que aixó del canvi climatic no es una paranoia d'uns iluminats, no es farà res, i aleshores, apa! com sempre! de pressa i corrents i passant per sobre de qui sigui, pagant el gust i les ganes perque la casa es grossa i acabem pagant els de sempre.
Roger Urgeles Fa 4 mesos
Mireu-vos el treball que s’ha fet recentment a la METACC: https://www.ccmaresme.cat/medi-ambient-i-canvi-climatic/emergencia-climatica/la-mesa/
Roger Urgeles Fa 4 mesos
Anem fent comptes del que això implica per a la regressió de les nostres platges: el tram de via que quedarà directament afectat per les onades creixerà de manera exponencial i les mesures que avui fan servei aviat quedaran obsoletes. Evidentment hem de solucionar el problemes a curt terme, però hem d’anar pensant a més llarg terme (que potser no serà tan llarg). Aquest projecte tècnic cada cop és més urgent! Pregunti-ho als soferts usuaris de la R1.
Roger Urgeles Fa 4 mesos
Les dades: - Nivell del mar a Catalunya (dades de l’Estartit) ha pujat 10 cm des del 1990 - A nivell global la velocitat de pujada del nivell del mar s’ha doblat al SXXI amb respecte a la del SXX (1.7 vs 3 mm/any) - Cada cm de pujada de nivell del mar representa 1 m de regressió de les nostres platges Les projeccions: La pujada del nivell del mar durant aquest segle van dels 20 cm en els escenaris d’increment de temperatura més optimistes als 2 m en els més pessimistes.
pau Fa 4 mesos
Quina vergonya, sense projecte i sense data per realitzar un altre traçat, inconpetencia total.
Hartura Fa 4 mesos
El estado español; un fracaso en su totalidad, desde siempre. Si pudiera mandarlos a la misma m...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive