Nova escullera entre Mataró i Cabrera de Mar. Vídeo: R.Gallofré

Trens protegits de les ones entre Mataró i Cabrera, però el passeig sense concretar

L’escullera de protecció estarà finalitzada a l’estiu mentre que no se sap quan i com es farà el camí per a vianants que hi circula per sobre

Adif finalitzarà aquest estiu les obres d’ampliació de l’escullera entre Mataró i Cabrera de Mar per protegir de l’onatge les vies de Rodalies. Una obra monumental i complexa, amb una inversió de més de 12 milions d’euros, que establirà una barrera per salvaguardar els trens i els raïls dels temporals marítims que generen tota mena de problemes en aquest punt de la xarxa ferroviària. Aquest obstacle quedarà solucionat en pocs mesos però hi ha una altra qüestió sobre la taula pendent de resoldre; com adequar part de la nova escullera com a espai de pas per als vianants que connecti Mataró i Cabrera. Des d’Adif asseguren que això serà possible, però no està clar encara com ni quan.

Teresa Cunillera, delegada del Govern a Barcelona, ha visitat les obres

La delegada del Govern a Barcelona, Teresa Cunillera, ha visitat aquest dimecres les obres, al costat dels tècnics d’Adif i dels alcaldes de Mataró i de Cabrera de Mar. Els dos edils van reclamar a Adif que aprofités les obres de l’escullera per adaptar un passeig litoral per poder connectar a peu els dos municipis, quelcom que actualment no és possible i que trenca la continuïtat de passeig entre la capital del Maresme i Barcelona pel front marítim. ADIF, però, ha executat les obres d’urgència, arran de la necessitat que hi havia de protegir les vies de temporals devastadors com el Gloria. I el projecte d’un passeig, passera o senda ha quedat pendent de definir.

Això no vol dir, però, que no es pugui fer. Les diferents administracions implicades (Adif, la direcció general de costes, la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament) mantenen converses per trobar una solució que ofereixi una via de pas per als vianants que sigui prou comfortable i, a l’hora, mantingui les condicions de seguretat. Quelcom que no és fàcil, a tenor de les explicacions facilitades aquest dimecres d’Adif. La Llei de Costes és especialment restrictiva i impedeix fer un passeig a l’ús sobre una escullera. Cal garantir que hi hagi distància suficient amb el mar i protecció respecte al pas dels trens, i també cal superar la desembocadura de la Riera d’Argentona, quelcom on hi intervé l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha definit com a “imprescindible” la connexió per a vianants entre els dos municipis. L’edil mataroní, David Bote, ha coincidit en assenyalar-ho com un projecte necessari però ha posat en valor que les diferents administracions “estan treballant” per donar forma al projecte. Quelcom similar al que s’ha limitat a dir Cunillera: que l’Estat, la Generalitat i els Ajuntaments estan treballant conjuntament, però sense concrecions ni en el calendari ni en la forma que tindrà el passeig.  Després de la insistència dels periodistes, Cunillera ha dit que esperava que el camí per a vianants estigués enllestit quan finalitzin les obres, però a hores d’ara sembla molt difícil que es pugui obrir als vianants a l’estiu, perquè tota la feina està per fer.

foto 3771174

El camí, que no se sap quan estarà obert i com s'urbanitzarà. Foto: ACN

Fonts d’Adif han apuntat que el camí que s’habiliti no tindrà de cap manera forma de passeig marítim complet, amb asfaltat, arbrat i bancs. La Llei de Costes és molt restrictiva en aquest sentit i, sobre de l’escullera, com a molt es podrà crear quelcom similar a una senda que, sigui com sigui, ha de permetre el passeig en condicions de seguretat per als vianants. A banda, Adif s’ha compromès a fer un tancament de les vies, de cara a que es pugui accedir al camí des de les vies.

Comentaris (4)

filo Fa 1 any
No hacer ahí un paseo para comunicar Mataró y Cabrera y no exigirlo fuertemente es de no tener pies ni cabeza los de Renfe normal que se gasten lo minimo posible pero ahi tiene que estar el ayuntamiento de Mataró para reclamar y como es ley de costas pues teniendo a su partido en el gobierno español pues hablar de la necesidad de que una ciudad esté comunicada con la del al lado que debe ser un caso único más de tercermundista esta ciudad q ni queda conectada a pie con sus 2 pueblos vecin
Hele Fa 1 any
El primer tren de españa, el últim a reparar... Aahh les platges sense sorra, amb clubs derrumbats passos inundables. ... Aneu al nord i mireu la pastaca q és deixen
Gemma Fa 1 any
Han sentit a parlar de les emergències relacionades amb l'escalfament global aquesta gent?!? Això és literalment abocar a mar els diners dels contribuents. Aquest no és lloc per a la via de tren i el mar (i els experts) ja ens ho ha advertit més d'un cop. L'Ajuntament hauria de ser més valent per reclamar-lo per als ciutadans, cosa que hauria de ser la prioritat, i no deixar-se ballar l'aigua als ulls per Adif. Vergonya de gestió en tots sentits.
Carles Fa 1 any
I yo em pregunto: I el que hi ha a Vilassar i Premià que és?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive