L'escola Turó del Drac de Canet vol fugir de polèmiques
L'escola Turó del Drac de Canet vol fugir de polèmiques

Capgròs.com - ACN

L'escola Turó del Drac de Canet vol fugir de polèmiques

Les famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar reclamen que el debat de l’aplicació o no del 25% de castellà “surti de les aules”

VLM Capgros 1350x366 0322
 

L’escola Turó del Drac de Canet de Mar ha començat el curs escolar amb ganes de “normalitat” i de deixar enrere el rebombori mediàtic que els seus alumnes van patir l’any passat arran l’aplicació del 25% de castellà en una aula de P-5. Des de l’AFA es valora molt positivament que el curs comenci sense haver d’aplicar la sentència que obligava a fer més hores de castellà perquè suposa que ”els criteris pedagògics s’han imposat als ideològics”. El seu portaveu, Xavier Fita, pare d’una nena de l’aula on es va aplicar el 25% de castellà, destaca que el més important és que “l’escola sigui un espai d’aprenentatge protegit perquè els nens i nenes puguin estar tranquils i que les polèmiques es portin als espais polítics”.

El Turó del Drac és un dels 27 centres escolars de Catalunya que el curs passat aplicaven el 25% de castellà en alguna de les seves aules en aplicació de sentències judicials perquè algunes famílies ho havien demanat. En el seu cas, aquest curs estava previst que en una aula de primer de Primària s’impartís matemàtiques, una de les assignatures troncals, íntegrament en castellà. Finalment, com va anunciar el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, la setmana passada, cap centre haurà de començar el curs aplicant la polèmica mesura

Primer dia del curs a l'escola de Canet

Primer dia del curs a l'escola de Canet

 

Des de l’AFA de l’escola, més enllà de celebrar que l’ús del català o el castellà a les aules no el reguli un jutge, confien que, després del “rebombori mediàtic” que van viure l’any passat, aquest curs sigui “normal i tranquil”.

El seu portaveu, Xavier Fita, deixa clar que mai han volgut “censurar” el debat al voltant de l’ús del castellà a les aules, però considera que la qüestió s’hauria de debatre exclusivament es espais polítics i no entrar a les aules.

Fita assegura que l’ambient a l’escola és bo i que famílies i docents tenen ganes de tornar a la normalitat perduda i fer que l’escola sigui de nou un espai d’aprenentatge protegit on els nens i nenes puguin estar tranquils.

Per últim, recorda que els alumnes de l'aula on es va aplicar la mesura van començar P3 en plena pandèmia i que aquest any serà el primer que viuran sense grups bombolla. "Ens ve molt de gust tenir un curs plenament normal, els nens i nenes s'ho mereixen", afegeix.

Comentaris (4)

jotaeme Fa 8 mesos
dice la AFA que los criterios pedagógicos se ha impuesto a los políticos. Es decir la dictadura de la lengua es pedagígica....
Jaume Fa 8 mesos
No us animeu, arreu hi han especialistes en malmetre qüelsevol tipus de convivència.
jfuertesf Fa 8 mesos
Tot flors i violes. És clar. S'han sortit amb la seva i com és natural, tot anirà bé. Anem fent país.
rius Fa 8 mesos
si volen que surtin de les aules el debat doncs que facin cas a les autoritats i a les justicies que manen i imparteixin les classes en castellà mínim al 25% com diu la llei i també tenen dret alguns nens que per això estem a Espanya encara que alguns ilusos no els hi sembli.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive