64944de4 5064 45b7 ae78 087c707d5ca2
Notícies relacionades
64944de4 5064 45b7 ae78 087c707d5ca2

Redacció / ACN

Famílies de l'escola de Canet obligada a fer el 25% en castellà passen a l'acció

Han presentat la sol·licitud al TSJC com a part interessada en un procés on asseguren que no se'ls ha tingut en compte

Els pares i mares de 30 nens de l'escola de Canet de Mar on el TSJC va establir un 25% de l'ensenyament en castellà a la classe de P5-A han anunciat que han sol·licitat personar-se com a part implicada en la causa. L'objectiu es posar de manifest la voluntat de l'àmplia majoria dels representants perquè es mantingui el projecte educatiu que la sentència elimina en l'aula en qüestió i reclamar la suspensió de les mesures cautelars, que passen per la implementació d'un quart de les classes en llengua castellana. El col·lectiu també exigeix a la Generalitat que defensi el model d'escola catalana, i avança que esgotaran totes les vies legals per defensar el dret a què es mantingui el català com a llengua vehicular.

"Ho fem perquè ens sentim part legítimament interessada del procediment judicial i amb l'objectiu de revertir aquestes mesures cautelars imposades", assenyala Helena Díaz, portaveu de les famílies. El col·lectiu denuncia que ni el Departament d'Educació, ni la família que va demandar l'escolarització en castellà, ni el jutjat ni cap altre organisme els ha permès defensar els seus interessos.

"Exigim al Govern que sigui valent i digne del poble català", reclamen les famílies, tot posant de manifest la necessitat de blindar l'escola catalana, més encara quan el model aplicat fins ara comptava amb l'aval de tots els actors implicats. "No callarem ni assumirem la utilització política dels nostres nens i nenes, no podem tolerar la imposició d'unes mesures cautelars que s'escapen de tots els criteris pedagògics i sense cap argument lingüístic ni social", afegeix Díaz.

És per això que la petició s'ha entrat a la secció cinquena del TSJC aquest mateix divendres, entenent que els pares i mares afectats no han tingut dret a manifestar la seva opinió davant d'un canvi com el que es planteja en el model educatiu del centre. "A més, no s'explica cap criteri pedagògic ni sociolingüístic per justificar per què un 25% i no un 20, un 30, un 10 o un 40", afegeix l'advocat de les famílies, Benet Salellas.

El representant del col·lectiu assegura que la perspectiva és nova, donat que mai fins ara s'havia defensat que els pares intervinguessin en aquest tipus de procediments davant d'una imposició judicial a partir de la petició d'una sola família. Tot i impulsar-se des de l'aula de l'escola maresmenca, s'obren a incorporar més mares i pares que es trobin en la mateixa situació i s'hi vulguin sumar.

Arxivat a:

Comentaris (5)

riusq Fa 7 mesos
la cuestion es no hacer caso nunca a nada de lo que les dicen, no pasa en ningún sitio salvo aquí.
joan Fa 7 mesos
Aquesta gent indepe intolerant com sempre tergiversant tot. Diuen de decisions polítiques la sentència quan l'únic que fan política a tot són ells, que si a l'escola, esport, premsa, fins i tot al pati als nens es fiquen. Donen fàstic i vergonya I a més manipuladors i sectaris fins I tot amb els nens. No hi ha a cap comunitat ni regió europea que passi això que passa a Catalunya que no és vulgui donar ni un 25% de les classes a la llengua oficial principal de l'Estat.
Ferran Fa 7 mesos
eso, que pasen a la acción...vayan al juzgado, les tomen declaración y les procesen por desacato y desobediencia. Se acabó el recreo...asumidlo por la cuenta que os trae porque esto solo es el principio y os vamos a poner bien firmes de una vez. Y después de las elecciones...temblad.
Marcos Alucino Fa 7 mesos
Que ganas de pelea tiene la gente
Carme Fa 7 mesos
El titular de la notícia equivocat, oi? 25% en català?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive