L'escola de Canet, denunciada per no aplicar el 25% en castellà
Notícies relacionades
L'escola de Canet, denunciada per no aplicar el 25% en castellà

L'escola de Canet, denunciada per no aplicar el 25% en castellà

L’Assemblea per una Escola Bilingüe denuncia la direcció de l’Escola Turó del Drac de Canet per no aplicar el 25% de castellà a les aules

VLM Capgros 1350x366 0322
 

L’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) ha denunciat la direcció de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar per no aplicar el 25% de castellà a les aules. Ho ha fet aquest dilluns i durant aquesta mateixa setmana té previst interposar dues denúncies més contra els responsables de dos centres educatius de Vilanova del Vallès i El Prat de Llobregat.

En aquest sentit, l’entitat ha insistit que ho farà “en tots els casos on les direccions deixin d’aplicar les mesures cautelars o les sentències”. D’altra banda, l’AEB també denunciarà al conseller d’Educació, Josep González Cambray i la secretària general del departament, Patrícia Gomà, per incomplir “deliberadament” una ordre que, defensa, "es troba en actiu".

Segons l’AEB, les resolucions judicials “encara són fermes”, així que les sentències i mesures estan en actiu “perquè el TSJC no ha dit en cap moment que es puguin deixar d’aplicar”. L’associació apunta que el conseller hauria d’haver demanat primer al tribunal “que revoqui les decisions i, en cas que li hagués donat la raó, dir als centres que ho fessin”. “Ell ha decidit que no s’apliquen”, afegeix.

D’altra banda, i pel que fa a les direccions, l’entitat ha recordat que totes les mesures i sentències arriben “a nom del responsable del centre”, ja que és qui ha de fer que es compleixin. “El TSJC trucarà per demanar explicacions i la persona en qüestió haurà de donar-les”, ha assenyalat. Durant els pròxims dies l’AEB també presentarà denúncies contra l’Escola La Falguera, de Vilanova del Vallès i l’Institut Salvador Dalí, d’El Prat de Llobregat.

Comentaris (1)

ojala el 25% a algunes escoles de barri Fa 3 mesos
El curs passat a una escola de Rocafonda, no diré el nom, alguns pares es van queixar, el català no es parlava ni al pati, ni entre els nens, i elsprofes es relaxaven....

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive