Dos nous radars de tram a la C-31 a l’alçada de Badalona
Dos nous radars de tram a la C-31 a l’alçada de Badalona

Dos nous radars de tram a la C-31 a l’alçada de Badalona

Els dos nous cinemòmetres controlaran que es compleixi la velocitat màxima permesa de 80 quilòmetres per hora

Atenció als molts maresmencs que van i venen de Barcelona en cotxe, sigui cada dia o de forma esporàdica. El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir de divendres 5 de març dos nous radars de tram  a la C-31 al municipi de Badalona en ambdós sentits de la circulació amb l’objectiu de reduir-ne la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària. Aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020 i són una eina eficaç per assolir els objectius europeus de reducció de les víctimes.

En concret, es posarà en marxa un radar de tram entre els quilòmetres 214,890 i 211,447 de la C-31 en sentit Barcelona que controlarà la velocitat dels tres carrils de la calçada al llarg de 3,443 km de longitud. Convé destacar que aquest tram conté dos subtrams entre els punts quilomètrics 214,890 i 213,405 i entre els 213,405 i 211,447 per tal de poder controlar també la velocitat dels vehicles que utilitzen els accessos i sortides d’aquest tram de la via. L’altre radar està ubicat en sentit Mataró entre els quilòmetres 212,276 i 215,095 i controlarà també la velocitat dels tres carrils de la calçada al llarg d’un tram de 2,819 km de longitud. El límit màxim de velocitat permès en tot el tram controlat és de 80 km/h.

Amb aquesta ampliació de 6,262 quilòmetres més de la xarxa viària catalana equipada amb dispositius de control de velocitat, ja són 152,705 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana. Amb aquests nous dispositius, el conjunt de la xarxa viària catalana ja té 33 radars d’aquest tipus instal·lats.

Funcionament dels radars de tram

Aquest sistema de control de la velocitat mitjana funciona a través d’un equipament de reconeixement de matrícules situat a l’inici i al final del tram controlat, el qual mesura el temps de recorregut i en calcula la velocitat mitjana per determinar si s’ha superat el límit màxim de velocitat permès. Aquests cinemòmetres tenen l’objectiu de prolongar l'efecte de la reducció de velocitat durant diversos quilòmetres per fer un espai viari segur.

Segons informa la Generalitat, els principals avantatges dels controls de velocitat de tram són:

 • Constitueixen una eina eficaç per reduir la sinistralitat i millorar la seguretat viària
 • Eviten frenades sobtades
 • Cobreixen de forma efectiva un tram sencer d’una via
 • S’obtenen velocitats més igualades i uniformes al llarg de tot el tram
 • És un element dissuasiu de gran efectivitat sobre el comportament dels conductors
 • Aquest sistema complementa els sistemes de control convencionals, com els radars microones, de làser i els piezoelèctrics

Arxivat a:

Comentaris (7)

carlota Fa 2 mesos
Vuestras buenas intenciones de reducir la polución blalalalalalala es una patraña que no nos lo creemos nadie. Es recaudatorio y punto. Sin avisar de un día para otro cascando multas a diestro y siniestro. Habéis jodido esa carretera, entre la via de VAO y la velocidad, de ser una carretera fluida, se ha convertido en una pesadilla de caracoles en una gran ciudad como barcelona. Retrasadossss¡¡ A mí ya me han caido 2 y lo que te rondaré morena¡¡
Arantxa Fa 4 mesos
Doncs jo, em poso a 85/90 km/h quan no hi ha transit, (normalmet hi ha caravana i no pots circular a més de 40) Es més perillos anar pendent de la velocitat, que del transit i la circulacio. El pitxor, son els canvis de limit de v. en determinats trams que et fan anar a 60 i es igual si la via esta buida. Així que penso, que és una mesura recaptatoria. No te en compte el més important: la perillositat o no de la circulació en el moment :La distancia de seguretat, distancia entre vehi
jordimac Fa 4 mesos
I si volen baixar la sinistralitat, el que han de fer és conservar com cal les carreteres, enllumenar-les durant la nit i no deixar que quedin a les fosques com passa a les autopistes, que essent fins i tot de peatge, els únics fanals que estan encesos són els propers a les casetes de cobrament. La resta està totalment a les fosques. Vergonyiós.
jordimac Fa 4 mesos
Quan parlen de baixar la sinistralitat seria interessant saber en quins índex de sinistres es refereixen, perque és molt senzill parlar d'unes dades que o bé no existeixen, o la resta de mortals les desconèix. És curiós que posin aquest tipus de control al ràdar més rentable de l'Estat. Potser que transferim trànsit a "tráfico", doncs fora de Catalunya no sembla que hi hagi tanta falera pels radars i la recaptació.
Paco Fa 4 mesos
Y para cuando se pondrán en el Túnel de Parpers, de la C60, nadie respeta ni el límite de 80, ni la distancia de seguridad. Ole.
Julio López Fa 4 mesos
Más colapso circulatorio y más contaminación. En la entrada a Barcelona, a determinadas horas, poder circular a 40 K/h., es un milagro.
David Fa 4 mesos
De esta forma entrarán los coches más poco a poco y no se colapsarán tanto las entradas, ya que irán entrando de forma más diluida. Si mantienes una velocidad constante se baja la contaminación (a diferencia de con acelerones y frenadas)
martes 13 Fa 4 mesos
Un altre de les principals avantatges dels controls de velocitat de tram són: moltes multes i mes diners per les arques de l'estat. Pero reconec que en aquests trams era necessari. Cada dia veig cotxes a 140 en trams de 80 per la zona de Badalona.
Anonimus Fa 4 mesos
Si el limit estigues marcat a 120 (habitual en autopistes) i no a 80 que em sembla una bajanada no seria tant extrany que els cotxes circulesin a 140 oi?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive