Més de 300.000 usuaris han fet servir el carril bus-Vao de la C-31
Més de 300.000 usuaris han fet servir el carril bus-Vao de la C-31

Capgròs.com - ACN

Més de 300.000 usuaris han fet servir el carril bus-Vao de la C-31

Els més de 300.000 usuaris del nou carril representen el 50% del tram i els seus vehicles generen el 25% de les emissions de CO2

Un total de 336.700 persones han utilitzat el nou carril bus-VAO que Territori i Sostenibilitat va posar en servei l’agost passat a la C-31, en sentit Barcelona, al seu pas per Badalona. Els usuaris del nou carril representen el 50% de tot el tram i els vehicles amb què circulen generen el 25% de les emissions de CO2 . Aquest és el balanç dels primers tres mesos de funcionament del nou carril bus – VAO que el Departament ha implantat amb l’objectiu principal de “reforçar el transport públic i afavorir-ne la fiabilitat”, alhora que promoure una mobilitat més sostenible.

Per dur a terme aquesta anàlisi, s’han emprat les dades corresponents als mesos de setembre, octubre i novembre, en la franja horària punta --de 7 hores a 9 hores- dels dies feiners. En aquesta franja, 52 serveis de bus interurbans regulars accedeixen a Barcelona per la C-31 nord, sobretot línies de bus des del Maresme.

Menys persones per bus

L’ocupació mitjana que s’ha calculat per autobús en hora punta és de 35 persones, xifra que té en compte la demanda a conseqüència de la COVID-19, aproximadament del 50% respecte de l’habitual. Així, la xifra de persones usuàries dels busos interurbans beneficiades potencialment podria duplicar-se.

Les persones usuàries del carril bus – VAO en hora punta de matí ha estat en total, doncs, 336.700, mentre els altres dos carrils de la calçada sumen l’altre 50% del total. En un sol carril, així, s’han transportat més persones amb menys vehicles, de manera “que es redueixen emissions i l’ús de la infraestructura és més eficient, alhora que s’afavoreix l’ús del transport públic”.

L’objectiu: un transport públic més eficient

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha implantat el nou carril bus – VAO a partir de la transformació d’un dels tres carrils que hi havia mitjançant una actuació sobre la senyalització horitzontal, en un tram de 4 quilòmetres de longitud. Segons el Departament, aquesta actuació “permet millorar l’eficiència del transport públic, fent-lo més fiable, reduint el temps de trajecte i evitant les congestions de trànsit”.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive