Càstig a Aragonès per vulnerar la neutralitat institucional
Càstig a Aragonès per vulnerar la neutralitat institucional

Càstig a Aragonès per vulnerar la neutralitat institucional

La Junta Eelectoral Central expedienta Aragonès per vulnerar la neutralitat en un acte per presentar millores de mobilitat al Maresme

vlm capgros 01
 

L'àrbitre electoral afirma que el mateix acte ja no està permès per la Loreg

La Junta Electoral Central (JEC) ha resolt incoar un expedient sancionador al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per presumpta vulneració de la neutralitat institucional que exigeix la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg) en període electoral en un acte per presentar millores de mobilitzat al Maresme. La JEC ha estimat parcialment una denúncia del PSC arran de l'acte que va tenir lloc el 13 de juliol, per considerar que algunes de les declaracions d'Aragonès, i també de la consellera de Territori, Ester Capella, no van observar la neutralitat pertinent. L'àrbitre electoral indica, a més, que el mateix acte ja incompleix la llei, que prohibeix inaugurar obres o presentar projectes en campanya.

D'altra banda, la JEC recorda a Aragonès que "no és el primer cop" que hauria infringit "les prohibicions establertes" a la Loreg, atès que el mateix àrbitre electoral ja l'havia requerit el 19 d'abril i el 28 de maig perquè "extremés la diligència amb la finalitat d'evitar vulnerar el deure de neutralitat en el curs d'actes institucionals".


Què va presentar el president Aragonès?


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va presentar el passat dia 13 al Masnou, ja dins del període de campanya electroal la inversió de 384 milions d’euros per a la millora del corredor de l’N-II i de la C-32 al Maresme recollida en el protocol signat la setmana anterior amb l’estat. I va aprofitar l'acte per remarcar, que “ara és l’hora de concretar aquest protocol amb els convenis” per tirar endavant les obres. Va fer notar que “el Ministeri ja té la proposta sobre la taula” i el va instar a “signar-la i concretar-la amb la màxima celeritat”.

El Govern ja està treballant, consensuadament amb el territori, en sis projectes per a l’N-II, que concretaran tècnicament les actuacions necessàries i la seva configuració, en funció del tram i les seves característiques. Aquesta intervenció, que abasta una longitud de més de 40 quilòmetres, inclou:

 • Un carril bici segregat sobre la plataforma viària existent allà on sigui tècnicament possible
 • Ampliació de voreres per a facilitar la mobilitat de vianants i d’espais de serveis
 • Reducció del nombre de carrils de la calçada
 • Disminució de la velocitat màxima permesa
 • Augment de la integració i accessibilitat del transport públic.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive