L'arquitecta Carme Pinós
L'arquitecta Carme Pinós

Carme Pinós, Premi Nacional d'Arquitectura, serà l'autora del càntir de 2022

Pinós crearà el càntir d'autor que es posarà a la venda a la Fira Argillà d'Argentona, prenent el relleu d'Oscar Tusquets

La Junta de Govern del Patronat Municipal del Museu del Càntir d'Argentona ha escollit l'arquitecta Carme Pinós (Barcelona, 1954) com a autora del càntir de l'any 2022, que serà posat a la venda durant la fira Argillà Argentona i la 72a Festa del Càntir. Pinós és un nom de gran prestigi que acaba de rebre el Premio Nacional de Arquitectura que atorga l'Estat espanyol. 

Pinós és autora d'importants projectes arquitectònics, tant a nivell nacional com internacional, com la nova seu de l'Escola Massana a Barcelona, el CaixaForum de Saragossa, l'edifici dels departaments del Campus WU de Viena (Àustria); la Delegació de la Generalitat a Tortosa, i la torre d'oficines Cube a Guadalajara (Mèxic), que va suposar un nou esclat internacional després del reconeixement que havia assolit en la seva etapa inicial al costat d'Enric Miralles.

Com autora de disseny de producte, ha presentat diverses col·leccions d'objectes com prestatgeries, taules i armaris.. D'aquestes creacions l'autora ens diu que "són productes versàtils que permeten a l'usuari personalitzar el resultat final. La seva estètica i funcionalitat estan fundades en la simplificació de formes, cap gest més enllà dels essencialment estructurals.

Segons informa l'Ajuntament d'Argentona, Carme Pinós va comunicar als responsables del Museu del Càntir que acceptava l'encàrrec amb molta il·lusió i que properament vol visitar el museu. De moment ja se li ha fet arribar un joc dels càntirs de disseny dels darrers anys, fets per Quim Larrea, Joan Cruanyes, Miguel Milà, André Ricard i Oscar Tusquets.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive