Tres dies de fira Argillà en format presencial a Argentona
Tres dies de fira Argillà en format presencial a Argentona

Tres dies de fira Argillà en format presencial a Argentona

Durant tres dies, l'escola Bernat de Riudemeia acull el recinte que permet recuperar la fira després de l'absència del 2020

La Fira Argillà Argentona torna aquest 2021 al seu format presencial, amb una nova ubicació al pati de l’Escola Bernat de Riudemeia. D’aquesta manera, per tant, per primera vegada la fira argentonina es farà en un espai tancat, ampli, còmode i seguint totes les mesures de seguretat i amb molta ombra. 

Aquest espai central, amb una cinquantena de parades, tindrà a més una extensió a la molt propera plaça de l’Església, on hi ha el Museu del Càntir i s’hi celebraran tallers, activitats i exposicions. Un nou concepte de fira que els organitzadors confien que agradi a tots els visitants i expositors que any rere any omplen la vila d’Argentona de ceràmica durant tres dies.

  • Divendres 2, de 17 a 22h; dissabte 3 i diumenge 4 de 10 a 14h i de 17 a 22h
  •  Escola Bernat Riudemeia (c/ Bernat Riudemeia, 27)

 

Torna la Fira Internacional de la Ceràmica a Argentona, i ho fa, com és habitual, acompanyada d’exposicions d’art úniques. Al Museu del càntir s’hi exposarà natuRareza, d’Alberto Bustos, un dels autors de l’estat espanyol amb major projecció internacional. I a la Casa Gòtica es podrà veure Ararat, a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes més destacats al panorama català i que és també professor a l’escola de ceràmica d’Argentona.

A banda d’aquestes dues exposicions especials i gratuïtes, també es podran visitar dues exposicions més al Museu del Càntir: la permanent –“5 àmbits temàtics sobre el món dels càntirs i Espai Picasso”– i la temporal –“Transversalitats”–, incloses dins del preu del museu.

El càntir de l'any, d'Òscar Tusquets

El càntir d’enguany, anomenat “Elefas”, vol ser, segons ha expressat el dissenyador “un record poètic que generi simpatia”. Després d’un any complicat en què no es va poder dur a terme la Fira Argillà 2020, Tusquets s’ha proposat amb aquest disseny arrencar els somriures dels qui el vegin. L’elefant, símbol de la bona sort (com s’ha remarcat a la roda de premsa) és un animal oriental, que rarament s’ha vist en forma de càntir, tot i que ha explicat que després de dissenyar-lo li van dir que n’hi havia un exemplar al magatzem del museu. “Com diu Josep Pla, mai s’es original”, ha dit entre somriures.

Curiosament, l’artista es va inspirar per fer aquesta creació en el Museu del càntir. Explica que, visitant per primera vegada el museu, es va aturar davant els càntirs en forma d’animal. L’artista ha expressat, a més, que el procés creatiu ha estat “molt divertit” i que ha gaudit molt de fer aquesta creació de la mà d’artesans. D’aquest càntir se’n produirà un nombre limitat de 3.000 exemplars, cadascun d’ells numerats, i es podran obtenir, junt amb alguns càntirs d’anys anteriors, a la Fira Argillà del 2 al 4 de juliol per 23€.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive