Salut estudia oferir descomptes en espectacles als vacunats
Salut estudia oferir descomptes en espectacles als vacunats

capgros.com / ACN

Els assistents al Canet Rock van tenir gairebé el doble de possibilitats de contagi que la resta

La Generalitat considera que el Canet Rock i la resta de festivals no van ser esdeveniments 'supertransmissors' de la Covid

 

Els assistents al festival Canet Rock van veure incrementat en 1,8 les possibilitats de contagiar-se amb Covid respecte a la població que no hi va anar. Aquestes són les dades que ha fet públiques aquest dimecres el Departament de Salut. La Generalitat ha indicat que tant el Canet Rock com el Vida Festival i el Cruïlla BCN no es poden considerar esdeveniments "supertransmissors" del coronavirus, malgrat que el conseller de Salut va considerar-los "un error"

Els espectadors que van assistir al Canet Rock i al Cruïlla van tenir entre un 1,35 i un 2,6 més de possibilitats de contagiar-se respecte a la resta de la població. De les 49.570 persones estudiades, hi va haver 842 contagis més que el seu grup de control en els 14 dies posteriors a la celebració.

Els contagis, però, varien en funció de cada certamen. En el Vida el cribratge va ser el menys efectiu i l'increment de casos es va situar en el 2,4. Al Canet Rock, els testos d'antígens van impedir l'entrada de contagiats i el risc global es va fixar en l'1,8, mentre que el Cruïlla té el risc més baix, l'1,5, amb el cribratge més efectiu de tots tres.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha constat que els festivals han tingut un "paper" en la transmissió del coronavirus, juntament amb "altres aspectes" que també hi han influït, com la variant Delta o el final de curs. "És complex d'explicar, però la realitat és complexa", ha precisat. En aquest sentit, però, ha volgut deixar clar que no es consideren esdeveniments "supertransmissors".

Comentaris (2)

més dades Fa 1 any
https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20210804/riesgo-contagio-covid-festivales-musica-11967405
així a primer cop d'ull Fa 1 any
El que deixa veure bàsicament quina és la prevalença. Amb el Canet Rock s'ha fet pels atacs rebuts. Estaria bé veure qui ha fet aquest estudi, la mostra i la fitxa estadística. Ja que així tal qual costa molt de creure. A part d'això, en un cap de setmana com aquell amb la ORA disparada no era massa assenyat fer-ho i políticament parlant ningú ha assumit res.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive