Molta gent al Canet Rock. Foto. ACN
Molta gent al Canet Rock. Foto. ACN

Argimon reconeix que festivals com el Canet Rock van ser "un error"

El conseller de Salut admet que "amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses"

"Amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses", ha admès el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que la celebració dels grans festivals de música, com ara el Canet Rock o el Cruïlla, va ser un "error" perquè amb la seva realització es van enviar missatges contradictoris, tot i que les dades preliminars no indiquen una explosió de contagis. Ha dit que les dades epidemiològiques continuen sent "molt dolentes", tot i que amb una certa "ralentització" de 15 a 29 anys. Ha defensat la necessitat del toc de queda i ha obert la porta a un mínim de 4 setmanes. D'altra banda, ha explicat que hi ha un miler de treballadors de centres sanitaris que tot i tenir la pauta completa s'han infectat en aquesta onada.

El conseller ha assegurat que tot i que hi ha una ralentització dels contagis en la franja de 15 a 29 anys, no és una aturada ni un descens, sinó que la infecció s'ha anat traslladant a altres franges d'edat. Així, ha asseverat que encara està creixent el virus.

Ha reconegut que s'ha fer autocrítica i que aquestes xifres indiquen que les coses no s'han fet bé. En ser pregunta sobre què ha passat, ha contestat que s'ha donat la "tempesta perfecta" i ha lamentat que hi havia una sensació que tot anava molt bé. "També jo hi he contribuït", ha reconegut. En aquest sentit, ha dit que ha tornat a passar "el mateix" que en onades anteriors com a concepte però ha incidit que aquesta onada té unes característiques completament diferents ja que està afectant majoritàriament un sector de la població que fins ara no l'estava patint amb aquesta cruesa.

foto 3824005

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Foto: ACN


El conseller ha dit també que hi ha una "doble realitat" o una sensació de "doble pandèmia": la que es pot veure als carrers i la que hi ha als centres de salut. Així, ha lamentat que s'hagi enviat el missatge que s'estava "sortint del túnel" quan el virus ha demostrat que "dona moltes voltes".

Precisament per això, i tot que eren projectes planificats i la situació ja era "complicada" abans, ha reconegut que celebrar el Vida, el Canet Rock o el Cruïlla ha estat contradictori amb la realitat del moment. El conseller ha fet referència especialment a com ha pogut contribuir aquesta celebració al missatge que s'enviava més que no pas a la traducció en contagis, ja que ha dit que les dades preliminars indiquen "que no han tingut un gran impacte". Les dades finals es donaran a conèixer el proper dimecres o el següent.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive