Notícies relacionades

Capgròs.com - ACN

A Canet recullen firmes contra la imposició del castellà

Pares de l'escola Turó del Drac de Canet recullen firmes contra la imposició judicial del 25% de classes en castellà

Pares de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar han iniciat una campanya de recollida de signatures contra la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impartir el 25% de les classes d'un grup de P5 en castellà.

Els pares d'un alumne d'aquest grup han demanat que s'imparteixin en aquesta llengua la meitat de les hores lectives, i mentre el tribunal resol la qüestió ha ordenat com a mesura cautelar el 25% esmentat. Al document de recollida de signatures, titulat 'En defensa de la immersió lingüística', els signants exposen el "desacord" amb aquestes mesures cautelars i la "voluntat" que autoritats i administracions competents "mantinguin plenament" la immersió i "el model d'escola catalana".

La recollida de signatures ha començat aquest divendres a la tarda, a la sortida de l'escola, i de moment se n'han recollit unes 160. A banda han penjat pancartes davant del centre educatiu en què es poden llegir lemes com 'La llengua no es toca'.

La mesura cautelar dictada pel TSJC ha d'entrar en vigor el 9 de desembre. Estableix que es faran en castellà tres de les cinc tardes de la setmana i dues hores més en horari de matí la resta de dies. Les famílies mobilitzades davant del que consideren una "vulneració" del model lingüístic han rebut també el suport de l'Ajuntament de Canet de Mar, que veu la mesura com un "atac" a l'escola catalana.

Arxivat a:

Comentaris (4)

barruers Fa 1 any
aquestes coses son les que les importen als independentistes, però la sanitat, la delinquència, la inseguretat als carrers, el decliu de Catalunya, la fugida d'empreses, això sí que no els hi preocupa als liders independentistes, el món al revés , van a la seva, tenen les butxaques plenes aleshorees els problemes reals del dia a dia de la gent no els importa
joan Fa 1 any
Esto ya empieza a ser desinformacion en vez de informacion veraz y de proximidad, en un estado de deracho nadie impone nada y menos los jueces. Me parece fantastico que la linea editorail de este medio sea la que estamos viendo pero de eso a desinformar, com estan haciendo, hay un trecho. Si no estais de acuerdo con el fondo del asunto decirlo claramente, señores lectores creemos que esto es una imposicion pero no escribais mentiras como si fuera realidad lo que contais, que no lo es.
Ein Volk, Ein.... Fa 1 any
Las elites que nos desgobiernan estudiando en el Liceo Francés e Italiano por poner dos ejemplos, Mosén Junqueras y Arturito. Pero para la plebe sumisión lingüística en Arameo, que sea una lengüa moderna de gran utilidad comercial si viajo a Andorra a por quincalla.
flipa Fa 1 any
pero si la imposición es del catalán, a donde vas estos manipulando como siempre

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive