El TSJC obliga un P5 de Canet a fer el 25% d'hores en cas...
El TSJC obliga un P5 de Canet a fer el 25% d'hores en cas...

El TSJC obliga un P5 de Canet a fer el 25% d'hores en castellà

Diverses famílies s'han oposat a la mesura cautelar dictada pel TSJC i han iniciat protestes

Els efectes de la darrera posició de la justícia sobre el català a l’educació catalana ja es fan notar i un dels primers casos arriba, precisament, al Maresme .El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat una escola pública d'educació infantil i primària de Canet de Mar a fer un 25% de les hores en una classe de P-5 en castellà. 

Una família de l’escola El Turó del Drac va demanar fer la meitat d'hores en castellà, però el tribunal ha dictat unes mesures cautelars que obligaran a partir del 9 de desembre a fer el 25% de l'horari lectiu en castellà. En concret es faran en tres de les cinc tardes i dues hores més. Un grup de famílies ha criticat la situació i s'ha mostrat en desacord amb la mesura.

En espera de la resolució final del cas, només amb la mesura cautelar s’arriba a una de les primeres concrecions de la nova situació derivada de la ratificació per part del Suprem de la sentència del propi TSJC que obliga a un 25% de l'ensenyament en castellà a l'escola. Cal recordar que segons les dades publicades fa poques setmanes pel Govern de la Generalitat, l’escola i els instituts és un espai on també està disminuint l'ús del català.

 

Comentaris (5)

Dani E.A Fa 1 any
Podem centrar-nos en el temes importants de veritat?. Que uns senyors perque tenen unes males estadistiques fan que els alumnes no repeteixen i que no tinguem les recuperacions de septembre. AIXÒ SI QUE REALMENT ES UN TEMA PER CENTRAR LA NOTRE ATENCIÓ. Això si que és un tema per generar titulars, per demanar explicacions, per entendre quina és la cultura de valors, crec que tenim més risc de generar un generació amb molts deficits a nivel educantiu per aquesta decisiói no per català o
joan Fa 1 any
El titular creo esta equivocado, la realidad no es otra que "el tribunal ordena que se respete la legalidad vigente", esa legalidad vigente que cuando es de la otra parte se ejecuta a rajatabla sin miramientos.
Abriu Fa 1 any
Res a fer amb tanta incultura o mala fe que és el mateix
Sen Fa 1 any
Que li facin amb traducció simultània al idioma de l'imperi i amb auriculars amb forma d'allò que posaven al cap als nens agenollats i amb llibres als braços oberts. Tu ja m'entens.
Antoni Fa 1 any
Per totes les escoles de casa nostre poden fer que eeeels alumnos tinguin de llegir sobre tot els que demanan el idioma del imperi cuan estiguin de aquestas hores, poden fer la clase com deu mana es dir am l'idioma nostre

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive