Can Sanpere ja és de l'Ajuntament de Premià de Mar
Can Sanpere ja és de l'Ajuntament de Premià de Mar

Can Sanpere ja és propietat de l'Ajuntament de Premià de Mar

El consistori ha pagat 1,5 milions d'euros a Nuñez i Navarro per a l'expropiació de l'antiga nau industrial que es destinarà a usos públics per part de l'Associació Can Sanpere

L'antiga fàbrica de Can Sanpere ja és propietat de l'Ajuntament de Premià de Mar, un cop se n'ha formalitzat l'expropiació. L'equipament passa a ser municipal, tal i com ja es va anunciar l'any passat, tancant en positiu un capítol d'anys de reivindicacions per part del col·lectiu d'activistes que l'havia ocupada.

Aquesta setmana s'ha dut a terme la signatura per part de l'alcalde, Rafa Navarro, i dels representants  de JOSEL, SLU (empresa que pertany a Núñez i Navarro) de l'acta d'expropiació, el pagament del preu fixat per l'Ajuntament i la presa de possessió de les finques registrals incloses dins del polígon d'actuació urbanística de Can Sanpere. Enconcret,el consistori ha pagat 1,5 milions d'euros. En tot cas, el jurat d'expropiació s'haurà de pronunciar durant els pròxims mesos sobre el preu just, donada la disconformitat en la valoració per part de l'empresa fins ara propietària.

Ara que l'Ajuntament n'és propietari oficial, els següents passos seran acabar d'enllestir el projecte de l'enderroc, crear una comissió de treball per consensuar les diferents fases i accions i buscar suport en matèria de finançament per portar a terme les actuacions corresponents.

Can Sanpere

Can Sanpere és propietat municipal. Foto: Ajuntament de Premià de Mar

El col·lectiu i l’Ajuntament van signar un conveni a l'abril de l'any passat en el qual iniciar l’expropiació aquest mandat, la cessió d’un espai alternatiu a l’associació mentre es rehabilita Can Sanpere i oferir-li la possibilitat de tornar a la fàbrica quan el projecte arquitectònic de la mateixa estigui conclòs. Mentre l'espai s'estigui rehabilitant, l'associació desenvoluparà les tasques que ara mateix hi està duent a terme a l'edifici que actualment acull l'Arxiu Municipal, entre elles les d'escoleta amb classes de reforç, el gimnàs o l'armari solidari. Un cop rehabilitat l'espai, que té un total de 9.000 metres quadrats, l'associació retornarà a la fàbrica i l'autogestionarà.

L'acord va servir per desencallar una situació de més de 20 anys, quan es va començar a reivindicar l'espai per a usos col·lectius.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive