El carrer Jovara de Calella. Foto: Maresme Film Comission
El carrer Jovara de Calella. Foto: Maresme Film Comission

Calella estudia convertir en habitatge social els locals comercials i pensions en desús

L’estudi fet per la Diputació se centra en els establiments del carrer Jovara, davant la forta demanda d’habitatge social i assequible que viu el municipi

Convertir locals comercials en desús i antigues pensions en habitatge social i assequible. Aquest és l’objectiu que té en ment Calella. El municipi maresmenc, de la mà de la Diputació, està estudiant aquesta mesura innovadora en el marc de la política d’habitatge.

La Diputació de Barcelona ha entregat a l’Ajuntament de Calella el document que estudia les directrius urbanístiques de canvi d’ús dels locals comercials i les pensions del carrer Jovara en habitatge social. L’estudi proposa eines i alternatives per facilitar aquest procés, analitzant les possibilitats d’obtenció d’habitatge social a partir del canvi d’ús.

El document se centra específicament a l’estat actual del carrer Jovara, a partir del qual s’ha elaborat una diagnosi que permet copsar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats que planteja el procés de canvi d’ús de locals buits i pensions obsoletes del cèntric vial. 

Per tirar endavant aquest pla, també s’analitzaran qüestions els canvis necessaris en el planejament urbanístic municipal, les intervencions que caldrà fer en funció de l’estat de cada establiment, o el règim de tinença i càrregues de les transformacions.

Amb tot plegat es vol donar resposta a la forta demanda d’habitatge social i assequible que presenta Calella, adequada a la capacitat econòmica de la població, especialment el destinat a gent gran i joves, com succeeix en d’altres municipis de Catalunya.

Comentaris (2)

Sia Fa 2 mesos
Molt bé però cal que el habitatge sigui per gent necessitada de veritat que té intenció i compromís real d'aportar a la societat o treballar i no com es fa últimament que s'entrega a gent que resta solament amb ajudes a canvi mai de res i que a més Robin
bona iniciativa Fa 2 mesos
Molt bé sí però pels d'aquí i ben regulat sino acabrà siguent un abocador de porqueria i en un poble tant petit que viu del turisme podria fer molt de mal.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive