Una bandera pròpia per alertar de la presència de meduses
Notícies relacionades
Una bandera pròpia per alertar de la presència de meduses

Una bandera pròpia per alertar de la presència de meduses

Arenys de Mar anuncia la presència d’aquests animals amb una bandera al costat de la de l’estat de la mar

vlm capgros 01
 


La presència de moltes meduses a les aigües maresmenques és una tònica recurrent dels darrers dies, accentuada sobretot la segona meitat d’agost. Davant d’aquest fet els municipis actuen diferent per ‘senyalitzar’ i advertir als banyistes de la presència d’aquestes. En el cas d’Arenys de Mar s’ha optat per un sistema de bandera pròpia per advertir d’aquesta presència en col·laboració amb Proactiva, l'empresa encarregada del servei de socorrisme i vigilància a les platges.

La mesura adoptada consisteix en la col·locació d'una bandera especial que indica la presència de meduses a les platges. Aquesta iniciativa té com a objectiu prevenir picades i protegir la salut dels banyistes. 

Recull l'Ajuntament de la localitat maresmenca que el biòleg marí local, Enric Badosa, explica que l'any 2023 ha experimentat moltes condicions de vent que han remogut el mar, probablement afavorint l'aparició de meduses. Les meduses que es veuen amb més freqüència a les platges d'Arenys de Mar són de l'espècie Rhizostoma Pulmo, que es considera inofensiva i poc picadora. Aquest tipus de meduses tenen una natació limitada i formen part de l'ecosistema marí.

No s’han de treure de l’aigua

Malgrat l'increment de meduses, les autoritats locals desaconsellen agafar aquestes criatures marines de l'aigua i allunyar-les del seu hàbitat natural.Experts en medi ambient destaquen que treure les meduses de l'aigua i disposar-les fora del mar és perillosa, ja que es descomponen ràpidament i els seus fragments poden continuar causant picades urticants. A més, les platges són ecosistemes naturals on cada espècie té un paper important, incloent-hi les meduses, que serveixen com a aliment per a altres animals marins com les tortugues Caretta.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament d'Arenys de Mar busca protegir tant els banyistes com l'entorn natural marí, fomentant una coexistència respectuosa amb aquestes criatures i promovent la conservació de les platges com a hàbitats naturals essencials.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive