Avís per intensitat de pluja forta al Maresme el dia 27 . Foto: Carme Francés
Avís per intensitat de pluja forta al Maresme el dia 27 . Foto: Carme Francés

Avís per intensitat forta de pluja al Maresme el dia 27

L’esperada pluja pot arribar puntualment per esguerrar la diada central de Les Santes, d’acord a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya

VLM Capgros 1350x366 0322
 

L’esperadíssima pluja pot arribar aquest dimecres 27 al matí al Maresme però ho faria de forma virulenta. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de pluja amb possibilitat de calamarsa o pedra i pedra en una franja del país que comprèn la comarca. Podeu caure més de 20 litres per metre quadrat en intervals de menys de mitja hora.

Sembla que quan es diu que Les Santes han retornat amb tots els seus elements es fa de totes totes. També la incertesa davant els episodis de pluja que puguin esguerrar alguns dels actes de la Festa Major. De moment, a nivell mataroní, ja fa dies que l’Ajuntament va ampliar la pòlissa d’assegurança per pluja que hi havia un dels dos models predictius de referència que contemplava la possibilitat que avui el Meteocat dona per bona. 

Cal recordar que aquest any ja per Sant Jordi va ploure trastocant la diada. 

De 6 a 12 del dia 27

L’avís emès afecta, en el cas del Maresme, l’interval horari entre les 6 i les 12 del migdia. Per tant poden perillar actes com les Matinades, l’Anada a Ofici o la Desfilada posterior. Òbviament la pròpia Missa de les Santes no, en fer-se dins de Santa Maria.  Caldrà fer el seguiment de la previsió quan es vagi acostant el dia 27 ja que, en els casos d’estiu i després de tant temps d’anomalia, les previsions poden trastocar-se i els episodis de pluja torrencial anticipar-se o multiplicar-se.

De l’any 2014 a l’any 2019 pràcticament cada any ha plogut algun dia de Les Santes. La darrera edició de la Festa Major mataronina va viure un 27 de juliol de pluja que va provocar l’ajornament dels Focs al 28. 

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive