Missa de Les Santes. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Missa de Les Santes. Foto: R.Gallofré

La Missa de les Santes recupera el cor popular i tindrà una directora per primer cop

La jove mataronina Clàudia Dubé assumeix la direcció de la Missa de les Santes del 2022, els assajos de la qual comencen aquesta setmana

La Missa de les Santes recuperarà finalment la seva naturalesa popular, amb un cor obert a la màxima participació, aquest any 2022. L’Administració de les Santes, per mitjà del seu degà el rector de la parròquia Josep Rodríguez ha informat als cantaires per carta, demanant-los la màxima implicació. L'altra novetat és el canvi al capdavant de la interpretació: Clàudia Dubé assumeix el repte i es convertirà en la primera directora de la història.

Després del lliurament de 545 signatures demanant la màxima participació popular en el cor i del suport rebut per part del bisbat i l’Ajuntament, la Missa recuperarà el seu format històric descartant la proposta inicial d’acotar la interpretació a un cor de 40 cantaires seleccionats i una seqüència curta d’assajos. 

Per fer-ho possible, a més, s’ha encomanat la direcció a Clàudia Dubé Oranías, de 29 anys, que farà història convertint-se en la primera dona que assumeix el repte. Fundadora i directora des dels seus inicis, ja fa set anys, de l’Orquestra de Mataró, Dubé actualment és també directora del Cor Madrigalista i de la Coral La Perla  de L’Havana.

claudia dube

Clàudia Dubé farà història com a primera directora

 

Preparació a contrarrellotge: dos assajos setmanals


Aquesta mateixa setmana comencen els assajos, dos dies a la setmana per assegurar que la Missa de Glòria de Mossèn Blanch sigui un èxit el proper 27 de juliol, en el marc de l’Ofici de Festa Major. Els assajos seran els dimarts i dijous de 21h a 23h a Santa Maria, i començaran aquest dijous 9 de juny. “Com sempre, però especialment aquest  any, us demano màxima assistència i puntualitat”, diu Rodríguez al destinataris de la carta. El Rector els demana “entusiasme i seriositat” per assegurar el bon resultat de la interpretació .

En la carta celebra que finalment  la Missa “recuperarà una de les seves  característiques pròpies, el que segurament la singularitza: el cor popular,  voluntari i fidel, que, any rere any (amb l’excepció dels dos darrers, a causa de  la Covid-19), interpreta, al costat de l’orquestra i dels solistes i sota la batuta  del director, la Missa de Glòria de Mossèn Manuel Blanch”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive