L'atur al Maresme segueix baixant però es manté per sobre de la mitjana catalana
L'atur al Maresme segueix baixant però es manté per sobre de la mitjana catalana

L'atur al Maresme segueix baixant però es manté per sobre de la mitjana catalana

La taxa d'atur al Maresme se situa en el 10,89%, poc més d'un punt per sobre del conjunt del territori.

Nou descens de l’atur al Maresme, en la línia del que passa a Mataró i també al conjunt del país. La comarca va tancar l'any 2021 amb 196 menys que les registrades a finals de novembre. En la comparativa interanual, hiha 7.442 inscripcions menys de demandants d'ocupació que a finals de 2020. 

Tot i així, el Maresme encara té més aturats que la mitjana provincial i catalana: la taxa d'atur se situa en el 10,89%, poc més d'un punt per sobre del conjunt del territori. 

El sector de la indústria és el que ha registrat un major descens (-1,50%), seguit de la construcció (-0,94%), serveis (-0,80) i l’agricultura (-0,23%). En canvi, s’ha registrat un lleu increment del 0,08% en les inscripcions de persones sense ocupació anterior (SOA).

La reducció intermensual de la desocupació s’ha centrat en el col·lectiu femení, justament on la incidència de l’atur al Maresme és més destacada. Les dones que cerquen feina representen el 57,46% del total de persones inscrites a les oficines d’ocupació. A més, la taxa d’atur femení es troba molt per sobre de la masculina (el 12,91% davant del 8,99%).

A la comarca, 19 municipis registren disminució de l’atur, 9 sumen persones en situació de desocupació (Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Montgat, Òrrius, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt) i no es registren variacions a les dades d’Argentona i Sant Andreu de Llavaneres.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive