La reforma laboral vol acabar amb la temporalitat al mercat de treball
Notícies relacionades
La reforma laboral vol acabar amb la temporalitat al mercat de treball

L’atur baixa un 23,8% en un any a Mataró

Tot i un desembre de poca baixada, l’atur està a nivells que no s’assolien des del juliol del 2008

Les bones dades d’atur són, segurament, la millor de les notícies econòmiques per Mataró al tancar el 2021. Després de baixar a nivells pre-crisi del 2008 ja a finals de novembre, la capital del Maresme tanca l’any amb 81 desocupats menys. Cal anar fins el juliol del 2008 per trobar una dada més baixa en el total de desocupats. En perspectiva anual, el descens és del 23’8%.

Mataró tanca l’any 21 amb 7.852 persones en situació d’atur. Es pot dir, però, que desembre ha estat tímid en la tendència a la baixa, amb només un 1,15% menys que al final de novembre. La davallada de l’atur del mes de desembre a Mataró es pot considerar clàssica. Segons les dades fetes públiques per l’Ajuntament dels darrers 18 anys, en 13 dels 18 mesos de desembre s’ha registrat un descens mensual de l’atur registrat. 

El descens mensual registrat al desembre de 2021 ha estat la segona davallada menys important en un mes de desembre. Amb la sèrie històrica disponible, només al desembre de 2005 es va registrar un davallada de menor intensitat (-37 desocupats registrats); en la resta de mesos de desembre en que va tenir lloc un descens de l'atur registrat, el descens va ser més contundent que al desembre de 2021.

L'evolució de l'atur
Atur evolucio

Un 23,8% menys que fa un any

Les dades agafen importància en comparativa interanual. Mataró tanca 2021 amb 2.454 persones menys desocupades que un any enrere, una baixada del 23,8%. 

El Maresme registra una davallada una mica superior a la de Mataró (-24,3%); també a la província de Barcelona i Catalunya registren davallades interanuals una mica millors que la de Mataró (un -26,3% a la província de Barcelona i un -25,8% a Catalunya). A l'Estat espanyol l'atur registrat presenta un descens interanual del -20,1%.

La taxa segueix alta

La rèmora que encara arrossega Mataró és la llufa de seguir sent el segon municipi gros de la província amb més atur, una taxa que baixa però que segueix sobre el 13%. ’estimació del nombre de treballadors en ERTO vigent a Mataró a finals del mes de desembre se situa a l’entorn dels 440 i 360 treballadors d’aquests són en ERTO de resultes de la Covid.

Comentaris (3)

Antonio Recio Fa 1 any
Las estadísticas las cocinan muy bien estos sociolistos, no se lo creen ni ellos. Y la prensa se limita a lo que ya sabemos...
BOTE NO T'AMAGUIS Fa 1 any
EL QUE NO EXPLICARÀ L'ALCALDE QUE MATARÓ LA BAIXADA DE L'ATUR QUE HA SIGUT GENERALITZADA TANT A A ESPANYA COM A CATALUNYA COM AL MARESME ES QUE BAIXA MENYS L'ATUR A MATARÓ, ALGO ESTARAN FENT MAL EN COMPARACIÓ A LA RESTA D'ALCALDES I GESTORS. I MIRA QUE PARTIM DE SER DE LA SEGONA CIUTAT CATALANA AMB MES ATUR, FLIPANT QUINS GESTORS AMB UN CIUTAT AMB TANT D¡ATUR I CADA VEGADA AMB MENYS INDUSTRIES
Jordi Fa 1 any
Fins i tot manipulen quan una dada és bona. Una gràfica no pot començar mai en 7.800 perquè visualment el descens es vegi molt més gran del que és realment, sinói que ha de començar en 0 perquè s' apreciï la realitat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive