Arranjar el Mas de la Cisa de Premià de Dalt val 3,5 milions
Arranjar el Mas de la Cisa de Premià de Dalt val 3,5 milions

Arranjar el Mas de la Cisa de Premià de Dalt val 3,5 milions

La Diputació estima el cost de la rehabilitació de l’edifici, que seria un equipament després de poder-se arranjar

El Mas de la Cisa és una masia de grans dimensions i amb interès patrimonial i històric de Premià de Dalt. És la construcció referent de la zona molt popular de la Cisa però també en força mal estat de conservació. Ara l’Ajuntament de Premià de Dalt, que en va rebre la cessió dins l’àmbit del Pla parcial urbanístic, ja sap el preu que tindria una rehabilitació. 

Per tal de poder conèixer bé l’edifici i el seu estat de conservació, qualificat d’equipament pel planejament vigent, la Diputació ha realitzat un estudi que ha de permetre a l’Ajuntament disposar de plànols de l’edifici existent i conèixer-lo des del punt de vista arquitectònic i constructiu així com del seu estat de conservació, amb identificació de les principals patologies que pateix. Així mateix, disposar d’informació des del punt de vista històric i patrimonial i de quins són els valors més importants a preservar.

Premià Dalt Mas Cisa 02A

L'edifici s'ha de rehabilitar

A partir d’aquest coneixement detallat, el treball analitza la seva possible transformació en un edifici d’ús públic, per tal de dimensionar i caracteritzar quines són les actuacions que caldria realitzar a l’edifici per adaptar-lo al nou ús, quin seria el seu cost aproximat i en quines fases es podria plantejar la inversió. D’acord amb l’estudi, el cost de les actuacions a realitzar tenen un cost de 3,55 milions d’euros.

L’estudi es contempla com un instrument necessari i previ a la realització de qualsevol intervenció en l’edifici, ja que és un pas indispensable de coneixement, previ a poder encarar la futura transformació de l’edifici en un equipament públic.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive