Investiguen la destrucció d'un forn del segle XIX catalogat a Premià de Dalt
Investiguen la destrucció d'un forn del segle XIX catalogat a Premià de Dalt

Investiguen la destrucció d'un forn del segle XIX catalogat a Premià de Dalt

L'Ajuntament ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra han investiguen la destrucció d’un element declarat com a Bé Cultural d'Interès Local

L'Ajuntament de Premià de Dalt ha denunciat als Mossos d'Esquadra la destrucció d'un forn del segle XIX amb valor arqueològic industrial, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Es tracta d'un element utilitzat per fabricar empelts d'arbres fruiters, i es trobava a prop de la propietat privada de Can Nolla

Els fets van passar el 4 de febrer, quan una persona va denunciar que la construcció històrica estava destruïda. A l'hora d'inspeccionar el terreny, la policia local va detectar marques de roderes d'una màquina, que podria ser una excavadora, sense que hi hagi atorgada cap llicència d'obres a la zona. El forn d’empelts d’arbres fruiters es trobava en una zona de Can Nolla de difícil accés, plena d’esbarzers i matolls.

L’Ajuntament de Premià de Dalt va reaccionar ràpidament. La Policia Local s’hi va desplaçar l’endemà per aixecar acta i precintar la zona.El Consistori també ha demanat a la propietat de Can Nolla que informi de les persones responsables de la destrucció d’aquest bé patrimonial. El regidor de Territori, Carles A. Medina, lamenta els fets ocorreguts i assegura que “l’Ajuntament de Premià de Dalt no ha donat cap llicència d’obres en aquests terrenys i ens costa d’entendre què feia una petita excavadora en una camí que no duu enlloc”, i afegeix que “arribarem fins al final per aclarir els fets perquè som molt curosos amb el nostre patrimoni i la seva protecció”.

Què són els Béns Culturals d’Interès Local (BCIL)?

Són els béns immobles integrants del patrimoni cultural que, tot i la seva significació i importància, no compleixin les condicions pròpies dels béns culturals d’interès nacional, però que cal preservar i mantenir com a identificadors del municipi. Estan inclosos en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive