Equipaments com el camp de futbol d'Argentona, sense aigua a les dutxes. Foto: Ajuntament
Equipaments com el camp de futbol d'Argentona, sense aigua a les dutxes. Foto: Ajuntament

Argentona tanca les fonts públiques i les dutxes d'escoles i equipaments esportius

L'ACA ha multat el municipi amb 9.500 euros per gastar massa aigua potable en plena sequera i l'Ajuntament implanta diverses mesures per reduir-ne el consum

L'Ajuntament d'Argentona ha decidit tancar les fonts públiques i les dutxes dels equipaments esportius i educatius, després que el municipi hagi estat sancionat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per fer un ús excessiu de l'aigua potable en plena sequera. 

Segons ha informat el consistori en un comunicat, l'alcaldessa, Montse Capdevila, ha dictat un decret que ordena aquestes restriccions a fonts i dutxes, que ha entrat en vigor aquest dilluns, dia 15 de gener.

La mesura intenta contrarestar el mal ús de l'aigua potable que es fa al municipi, tal i com ha acreditat l'ACA, que ha imposat una multa a l'Ajuntament de gairebé 9.500 euros. Argentona fa mesos que sobrepassa el límit del seu consum establert per l'organisme arran de la sequera, que actualment es troba en 210l/m3 per habitant i dia. A més, aquesta sanció podria augmentar si l'ACA decreta la fase d'emergència i rebaixa aquest límit. La previsió és que en els propres dies o setmanes s'arribi a aquesta fase, tenint en compte la manca de pluges i el nivell de reserves d'aigua. 

De cara a donar resposta a aquesta despesa excessiva d'aigua al municipi, es preveu que el Ple del proper 29 de gener aprovi una nova ordenança municipal que regularà l'abastament d'aigua potable i usos de l'aigua en la situació de sequera. L'ordenança permetrà, entre d'altres accions, multar els veïns que sobrepassin el límit de consum d'aigua.

El municipi ha pres altres mesures per intentar reduir aquest consum massa elevat, com ara baixar la pressió de l'aigua en diversos punts del municipi (una acció que es realitza en moments determinats per tal d'afectar el mínim possible els abonats). A més, la neteja de carrers s'està duent a terme amb aigua freàtica i, en breu, el consistori, conjuntament amb la companyia d'aigües, començarà a treballar en les fuites i el frau.

Argentona és un dels 12 pobles del Maresme gasten massa aigua en plena sequera. Es tracta de municipis que superen els 210 litres per habitant i dia, que és la limitació que estableix la preemergència per sequera decretada pel Govern català

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive