Aquest dijous a les deu rebràs aquest missatge d'alerta
Notícies relacionades
Aquest dijous a les deu rebràs aquest missatge d'alerta

Aquest dijous a les deu rebràs aquest missatge d'alerta

Cinc milions de persones rebran el missatge del simulacre de Protecció Civil a l’àrea de Barcelona aquest dijous

vlm capgros 01
 

Protecció Civil farà una prova del sistema d’alerta a tots els mòbils que es trobin a  les comarques de Barcelona el 14 de setembre. És el primer simulacre que es fa a l'àrea de Barcelona, el que té un major abast després de tots els que s'han fet a la resta del territori: gairebé cinc milions de persones rebran el missatge. Per fer un millor seguiment i valoració, l'enviament es farà per sectors geogràfics en diferents hores al llarg del matí. A les 10 s'enviarà el missatge als mòbils al Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma de Gramenet; a les 11, a Barcelona; a les 12, al Vallès Occidental, i a les 13 hores, al Baix Llobregat i a l'Hospitalet.

Tots els mòbils intel·ligents amb cobertura a la demarcació de Barcelona rebran un missatge de prova per tal de testejar el sistema d’alertes al territori i familiaritzar la població. En el text apareixerà el següent: ‘Prova d’alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. És un simulacre. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te’. El missatge es mantindrà a la pantalla fins que es premi el botó ‘acceptar’ i anirà acompanyat d’un so fort i estrident, diferent a la resta de sons dels dispositius, i d’una vibració encara que estiguin en silenci.

Els dispositius mòbils d’última generació, és a dir, els Android versió 11 o superior i els iOS versió 15.6 o superior, tenen activada per defecte la recepció de les alertes. En el cas dels mòbils més antics, cal configurar-los per rebre les alertes. El missatge també arribarà a totes aquelles persones que estiguin de pas per carretera o ferrocarril. Els ciutadans que no el vulguin rebre hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo.

Atenció: el 14 de setembre es farà la prova d'alertes al mòbil al Maresme
Atenció: el 14 de setembre es farà la prova d'alertes al mòbil al Maresme

 

Per què es fa?

En aquest sentit, Plaja ha destacat la importància d’aquesta eina, ja que suposa una millora “substancial” en la comunicació entre el Govern i la població. Segons ha expressat, aquest mètode permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps que pot ser molt útil en un futur. La portaveu del Govern ha assegurat que aquest mètode només s’utilitzarà en casos d’emergència greu on Protecció civil determini que cal donar instruccions a la població com, per exemple, el confinament davant d'un accident químic o unes inundacions.

  • Plaja ha insistit que es tracta d’un simulacre i que no s’ha de trucar el 112. En cas que hi hagi una emergència real, les instruccions pertinents s’adjuntarien al propi missatge. La portaveu ha apuntat que gràcies a aquestes proves, “de ben segur tots els ciutadans ja estaran familiaritzats amb l’eina” quan sigui pertinent usar-la.
  • Amb la prova de dijous, l’executiu completa la implantació de l’eina a telèfons mòbils intel·ligents de tot Catalunya.
  • Fins ara, s’han dut a terme quatre proves per provar el sistema de missatgeria: la primera, el 28 de febrer a Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran; la segona, el 12 d’abril a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès; la tercera, el 27 d’abril a les vegueries de la Catalunya Central i Girona, i la quarta, el passat 13 de juny per repetir la prova a les vegueries de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès.

El Govern demana els ciutadans que informin si han rebut o no el missatge

Per avaluar el sistema d’alertes, el Govern habilitarà, com s’ha fet en les quatre proves anteriors, una enquesta perquè els ciutadans informin si han rebut o no el missatge, en quin idioma, i de quina companyia són, entre d’altres preguntes. L’enquesta, que és anònima i no recull dades personals, s’activarà dijous al matí.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive