El poble maresmenc que destaca pel turisme sostenible
El poble maresmenc que destaca pel turisme sostenible

Redacció

Atenció: el 14 de setembre es farà la prova d'alertes al mòbil al Maresme

Per avisar a la ciutadania d'emergencies davant situacions adverses.

vlm capgros 01
 

Al llarg d'aquests últims mesos, una nova eina d'emergència ha estat a la prova a diferents zones del territori: les alertes al mòbil. Aquesta acció té com a principal finalitat informar i protegir a la ciutadania en situacions d'emergència, ja siguin catàstrofes naturals, accidents greus o qualsevol altre esdeveniment que requereixi una actuació ràpida per part de la població. Recentment es va activar a Madrid per la DANA que va afectar la zona central.

Quan i com funcionarà la prova?

Al Maresme, la prova d'aquest sistema està programada per al proper dijous 14 de setembre, entre les 10 i les 11 del matí. Durant aquesta franja horària, tots els telèfons intel·ligents que es trobin a la zona, ja siguin de residents, turistes o persones de pas, rebran una notificació d'emergència. El missatge serà visible a la pantalla del dispositiu amb un so d'alerta específic, i es podrà llegir en dues combinacions lingüístiques: català/castellà o català/anglès, depenent de la configuració de l'aparell.

Cartell horitzontal prova alertes 14 setembre page 0001
 

Participa en l'avaluació de la prova

Per assegurar-se que aquesta eina compleix amb les seves funcions de manera eficient, es durà a terme una enquesta per conèixer si els missatges han estat rebuts correctament. La participació ciutadana és essencial en aquesta fase, ja que permetrà avaluar i optimitzar el funcionament del sistema d'alertes.

Un compromís europeu

El desenvolupament i implementació d'aquest sistema d'alertes al mòbil s'emmarca dins la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell. Aquesta normativa obliga a tots els països membres de la Unió Europea a tenir sistemes d'alerta per a situacions d'emergència greu que funcionin a través de l'enviament de missatges als dispositius mòbils dels ciutadans afectats.

Amb aquestes mesures, es busca garantir una resposta ràpida i efectiva davant qualsevol emergència, augmentant així la seguretat i el benestar de tots els ciutadans.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive