Pintades feixistes a l'escola de Canet de Mar
Pintades feixistes a l'escola de Canet de Mar

capgros.com / ACN

Apareixen pintades feixistes a l'escola Turó de Drac de Canet de Mar

Han dibuixat esvàstiques al centre on el TSJC va imposar un 25% de classes en castellà

L'escola Turó de Drac de Canet de Mar (Maresme), on el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat un 25% de classes en castellà a un grup de P5, s'ha despertat aquest dimarts amb pintades de caire feixista.

Entre les pintades hi figuraven diverses esvàstiques, així com la signatura de "Falange canetenca", a més de consignes com "els nens són innocents".

 

Els equips de neteja de l'Ajuntament ja han estat alertats per esborrar-les al més aviat possible. L'objectiu, expliquen des del consistori, és "preservar la normalitat a l'escola" i evitar que la polèmica afecti el dia a dia lectiu.

El d'aquest dimarts és el tercer atac d'aquestes característiques a l'escola. El centre va començar aplicar el 25% en castellà a un grup de P5 dijous passat i la comunitat educativa es va mobilitzar divendres en defensa de la immersió lingüística.

Arxivat a:

Comentaris (7)

Catalana y española Fa 2 anys
Admiro a estos padres de Canet. Ya está bien que los que no queremos solo a Cataluña,sino también nos sentimos españoles, planten cara y no se escondan ni tengan que avergonzarse por ser catalanes y españoles. En mi opinión,el catalán no es tan importante. Fuera de Cataluña no te sirve para nada
Antoni Fa 2 anys
Marededéu quant de troll voltant per aquí! A més qui ho diu que els feixistes no poden escriure en català? Aquí mateix n'hi ha quatre: Miquel, jajaja, Josep i mister X, que deuen haver-se traduït al Google.
Teresa Ballester Fa 2 anys
Trobo que no n´hi ha per tant de protestar per haber de fer un 25% de les classes en castellà. El que caldría es que pares i mestres expliquessin als infants que cal parlar sempre català, encara que els altres parlin castellà, ya que es la nostra llengua, i si no ho fem s anirà oblidant, amb lo bonica que es. Sels hi ha de fer entendre que hem d'estimar aquesta llengua, ya que son catalans. Amb aquester protestes, lo únic que conseguirem es que ens agafin més mania.
x Fa 2 anys
No vegis qui parcialitat, de les pintades en contra del nen i de la familia no dieu que siguin feixistes, dir-li a la familia que marxi, i fer una manifestacio en contra seva per raons politiques...aixo no es feixisme clar...quina bara de medir mes rara teniu.
Jajajaj Fa 2 anys
Ni mentir saben, si clar, "espanyolistes" escribint en catala, no sera que el que ho ha escrit no sap parlar castella?...i aixo que diuent que en teoria tothom surt de l'escola parlant tots dos idiomes, pero es que a mes lo millor son aquests de la "alerta" dels que van veient nazis per tot arreu quan son ells els autentics nazis, jo quan he vist el titol he pensat que seria per pintades en contra del nen i aquesta familia a la que l'han dit fins i tot que marxi...pero clar aixo no es nazi.
Josep Fa 2 anys
Jo des d’un punt de vista neutre, tampoc veig una barbaritat que el 25% de classes siguin en castellà, no es un tant per cent elevat i considero que els dos idiomes són útils, prou d’obligar a tothom a escollir un bándol i siguem de veritat diversos no? és més afegiria un 25% més de classes obligades en anglès.
Joan Manuel Fa 2 anys
El que un sol pare, pugui imposar a la resta de nens de la clase un model educatiu sesnse cap altra base científica que el prgrama de partits de dreta españolista, buscant vot faicl. El model d'inmersió es el millor per tal que TOTHOM acavi coneixent correctament les dues llengues. AMB EL 25% castellá s'afavoreix l'afebliment del catalá i que al els fills castellanoparlants parlin pijtjor perque els seus pares son del Ciutadans o pitjor...
Tonini Fa 2 anys
No és molt si aquest % també es mantenís fora de l'escola
Pep Fa 2 anys
El fet es que un sol pare imposa per idees politiques un model educatiu diferent a lanreata de nens. Model que l’unica aventatge que te es que afavoreix que els castellanoparlants no arrivin a parlar be el català. Si fos pare castellanoparlant m’emprenyaria molt que un advocat de ciutadans obligui que el meu fill no pugui seguir el model que funciona be des que la dictadura va desapareixer. Un segon idioma europeu angles o alemany cal donarli mes importancia perquè SI QUE SERVEIX X FEINA
Miquel Fa 2 anys
Feixistes diuen hahahahahahahahahahaaa . Apa va, i ho posen en català. Que noooooooo, que no cola aquesta falsa bandera. Segiu fen pena i fastic...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive