Recreació del futur aparcament en superfície a l'antiga Velcro. Foto: Ajuntament d'Argentona
Recreació del futur aparcament en superfície a l'antiga Velcro. Foto: Ajuntament d'Argentona

Un aparcament per a 70 vehicles a l'antiga Velcro d'Argentona

L'Ajuntament demolirà part de l'antiga nau per fer-hi un aparcament provisional; en el futur s'hi farà un mercat, oficines municipals i un pàrking soterrat

Un dels projectes més importants que afronta Argentona és la remodelació de l'espai que avui ocupa l'antiga fàbrica Velcro, que s'enderrocarà per fer-hi un mercat, oficines municipals, espais per a associacions i un aparcament soterrat. La primera fase, òbviament, és la de l'enderrocament, i l'Ajuntament anuncia que té previst fer-ho en els propers mesos i tenir enllestit l'aparcament d'aquí a un any. 

La primera intervenció conclourà amb la creació d'un aparcament provisional en superfície, un cop enderrocat l'edifici, amb capacitat per a uns 70 vehicles. Unes obres que costaran mig milió d'euros. D'aquesta manera desapareixarà l'antiga nau industrial, construïda als anys 60 i plena de deficiències que en fan massa costosa la rehabilitació. Avui l'edifici acull el Casal de Joves, l'escola de ceràmica i Ràdio Argentona, a més de diverses dependències per a entitats i per a la realització d'activitats, tot i que ha anat progressivament minvant el seu ús i ocupació.

La primera part que s'enderrocarà és la nau antiga situada entre els carrers Les Parres, Joan XXIII i Ramon i Cajal. Sí es mantindrà la nau on s'hi troben els equipaments i entitats en funcionament. El nou aparcament provisional que es farà mentre no es completa el projecte futur tindrà accés pel carrer Joan XXIII i sortida pel carrer Les Parres.

CAM 06 V3

Segona fase del projecte, amb un mercat, equipaments municipals i aparcament soterrat

L'aparcament serà un espai exterior, que pretén donar una resposta a la mobilitat i el problema de l'aparcament al centre. Comptarà també amb punts de càrrega per a vehicles elèctrics i places especials per a usuaris amb mobilitat reduïda. La durada de les obres s'estima en uns sis mesos. La voluntat de l'equip de govern és que les obres estiguin enllestides i el nou espai en funcionament abans que finalitzi el 2022.

La segona fase del projecte inclouria la construcció d'un nou edifici, amb la participació del sector privat,  que inclogués un mercat, plantes d'oficines i serveis municipals, espais per al teixit associatiu i la construcció d'un aparcament soterrat.

 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Eduard Fa 18 dies
👍👍👍ja podríamos tindre a Mataro un ayuntamient aixins. Fen cosas amb sentit i pensan amb la gent.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive