Alerten d'alt risc d'inundacions a Premià i Arenys de Mar
Alerten d'alt risc d'inundacions a Premià i Arenys de Mar

Redacció

Alerten d'alt risc d'inundacions a Premià i Arenys de Mar

La Plataforma Preservem el Maresme alerta sobre la situació crítica del litoral i les rieres de la comarca després del darrer temporal de mar

vlm capgros 03
 

La Plataforma Preservem el Litoral, com a part de la Coordinadora Preservem el Maresme, ha emès un comunicat públic expressant les seves preocupacions sobre la situació del litoral i les rieres, que han estat sotmeses a actuacions insostenibles que posen en perill el seu equilibri natural. Aquesta entitat fa èmfasi en la necessitat urgent d'abordar aquestes qüestions. 

La Plataforma fa una crida a les autoritats competents per abordar aquestes qüestions de manera prioritària i protegir el patrimoni natural i les comunitats afectades al Maresme.

En concret, han identificat dues situacions alarmants que es repeteixen en diversos municipis i que requereixen accions immediates:

  • Desembocadura d'Arenys de Mar: Les acumulacions de sorres i sediments a la desembocadura i dins del tram urbà de la riera coberta no s'evacuen completament, posant en risc les infraestructures i la població en cas d'inundacions. Les restriccions en la profunditat del cobriment i l'estretament de la riera per la construcció d'un vial d'accés al port agreugen aquest problema. La Plataforma ha instat les autoritats durant anys a realitzar un manteniment adequat de la riera coberta i a considerar mesures com la neteja periòdica, el triatge i la neteja de sediments, així com el dragatge des de la llera fins al mar per restaurar el cicle natural de sorra.
  • Inundabilitat a Premià de Mar: Les tempestes d'aquest estiu han revelat que la rotonda del port i el torrent Amell es troben en un greu risc d'inundació, afectant també el casc antic de la població. La continuació de projectes d'urbanització, com Can Nolla i La Cisa, agreugen la situació. Les rieres i l'estació de Premià també experimenten problemes relacionats amb l'onatge i el desguàs. Les obres iniciades pel Ministeri per abordar aquestes qüestions han resultat ineficaces, dificultant el desguàs de la riera.

La Plataforma Preservem el Maresme exigeix mesures urgents per fer front a la imminent amenaça d'inundacions i tempestes. Aquestes mesures haurien de ser complementades per una planificació més àmplia que revisi el model actual de creixement i que inclogui la creació d'una Taula Interdisciplinària del Litoral i les conques del Maresme.

La desembocadura d'Arenys
La desembocadura d'Arenys

 

Comentaris (2)

Alex R Fa 3 mesos
Totalment d'acord!! Aquest país la gran majoria passa de tot, un total incivísme i rascar-se el melíc a més de cobrar. Els de la "paguita" i reclusos de pressons, reincidents de multes o incivísme públic a netejar i fer manteniment de carrers, rieras, platges, boscos, etc!!!
Anònim Fa 4 mesos
En aquest país no es fa res per prevenir, després vénen les lamentacions, tota la gent de"LES PAGUITES" a netejar rieres, clavegueram boscos etc. Però no millor al sofà o delinquin

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive