Nou avís de calor intensa aquest cap de setmana
Notícies relacionades
Nou avís de calor intensa aquest cap de setmana

Així és impossible dormir

La temperatura mínima de la passada nit a Mataró ha estat de gairebé 27 graus, uns registres que cada cop són més habituals

26,6 graus. Aquesta ha estat la temperatura mínima registrada aquesta passada nit a Mataró. Una nit en la que ha resultat molt difícil dormir, a la ciutat i al conjunt del Maresme. Aquestes temperatures nocturnes semblen gairebé de rècord, però cada cop són més habituals, tal i com assenyalen els experts en la matèria.

"El canvi climàtic no està provocant que faci més calor, sinó que faci menys fred”

“Per dir-ho d’una manera molt simple, el canvi climàtic no està provocant que faci més calor, sinó que faci menys fred”, explica Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal. Què vol dir això? Que les temperatures màximes, tot i ser elevades, mantenen registres similars als que s’han arribat en els darrers anys. Aquest divendres, dia 17,s ‘espera assolir a Mataró una màxima de 35 graus, quelcom que obligarà a activar l’alerta per altes temperatures però que no seria cap rècord (aquest se situa en els 36,6 registrats el 5 d’agost de 2018).

FVcMv3TWQAAo80b
 

Les mínimes són cada cop més altes al llarg de l'any, no només a l'estiu

El problema, sobretot, es deixa notar en les temperatures mínimes, que cada cop són més elevades. Quelcom que no només passa a l’estiu, sinó que es nota al llarg de l’any. “El 22 de maig passat vam tenir una màxima de 31,8 graus, totalment inusual, però em sembla més preocupant encara que aquella nit la temperatura no baixés dels 20 graus” explica Serra. A l’hivern les mínimes també són més altes que en el passat. “Fa molt de temps que no tenim cap episodi de gelada a Mataró, quan fa tres o quatre dècades es produïen almenys un cop a l’any”, afegeix el meteoròleg.

Aquest fenomen es produeix, segons Serra, per l’augment global e temperatures i del desglaç del Pol Nord, que actua de “fàbrica de fred” a l’hemisferi nord del planeta. A això s’hi suma una sequera galopant, que només es veu contrastada per temporals puntuals però molt violents, com el recent Gloria. Un panorama, en definitiva, preocupant i alhora difícil de suportar en el dia a dia dels mataronins i maresmencs.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive