El tren a Montgat, el 2 de juliol. Vídeo: Georgina Cortés

Alarma als trens del Maresme: cap distància de seguretat entre passatgers

Els combois van a vessar, sobretot de barcelonins que van a les platges de la comarca

Una de les escenes més contradictòries del desconfinament i l'ingrés a la "nova normalitat" es viu als trens de Rodalies, en especial a la comarca del Maresme. Els combois van en molts moments del dia plens a vessar, quelcom que impedeix mantenir cap distància de seguretat entre passatgers per evitar el contagi de Covid-19.

Aquestes situacions ja es van viure de ple durant el cap de setmana passat, el primer purament estival, que va fer que molts barcelonins empressin la línia R1, que creua la comarca, per desplaçar-se en tren a les platges de Montgat o Ocata, properes a la capital i en molt millors condicions. Però durant la setmana aquestes escenes s'estan repetint. N'és una mostra el vídeo penjat per una usuària a Twitter on es veu, a mitja tarda d'ahir dijous dia 2, un tren absolutament a vessar a Montgat en direcció a Barcelona.

Tant Rodalies com la Generalitat demanen als passatgers que intentin mantenir les mesures de distància necessàries i que duguin mascareta. La primera mesura és impossible de complir tenint en compte que els trens sovint van a vessar. La segona depèn de cadascú, però tal i com es pot veure en el vídeo, no pas tothom duu la mascareta. La situació a l'interior del tren, sense distància de seguretat entre usuaris que a sobre no van protegits, fa témer que les possibilitats de rebrots puguin créixer. 

Eb82nMiUYAAuYQu

Consells de la Generalitat per a usuaris de trens i tramvies

Davant de l'evident problema que es viu a R1, des de Rodalies van respondre que actualment s'està oferint el 100% del servei, i que no es poden ampliar freqüències per acollir l'allau de viatgers. Per això, es recorda l'obligatorietat de dur mascareta. La situació, en tot cas, es pot agreujar a finals de mes, ja que a partir del dia 25 de juliol les obres a la Sagrera reduiran la freqüència de pas de la línia que connecta el Maresme amb Barcelona.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Dorothee Kranz Fa 11 mesos
A on està el govern de la Generalitat que criticava tan el govern central per la seva inactivitat que no pot posar uns mossos a cada estació del maresme per posar ordre. Sense mascareta no ni ha tren!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive