Les obres a l'estació de La Sagrera de Barcelona, l'any 2019. Foto: ACN
Les obres a l'estació de La Sagrera de Barcelona, l'any 2019. Foto: ACN

capgros.com / ACN

L'estiu es preveu complicat a les Rodalies del Maresme

La circulació de trens es tallarà dos dies al juliol pel trasllat de les vies de l'R1 a l'estació de La Sagrera, operació que comportarà altres limitacions operatives

L'estiu es preveu complicat per als usuaris de la línia de rodalies que uneix Barcelona amb el Maresme, arran de les obres que realitzarà Adif a l'estació de La Sagrera de la capital catalana. El trasllat de les vies d'ample convencional de les línies R1 i RG1 comportarà que es talli la circulació durant dos dies, del 25 al 27 de juliol, que es limiti la capacitat operativa i que calgui establir plans alternatius per garantir la mobilitat dels usuaris

El procés de trasllat de les vies comportarà que el pròxim 25 de juliol s'hagi d'interrompre el trànsit ferroviari al sector durant un període de 48 hores, durant el qual es traslladarà la via 2 un màxim de cinc metres en una longitud de 200 metres i s'instal·larà un desviament provisional. D'aquesta manera, en un tram aproximat d'1,7 quilòmetres, la línia Barcelona-Mataró disposarà de via única durant uns tres mesos i mig amb l'objectiu que els trens circulin per l'interior del nou traçat sense parades a partir del pròxim mes de novembre.

Amb aquesta planificació serà possible mantenir el tràfic de trens en les línies R1 i RG1 de Rodalies tot i que es reduirà de forma significativa la capacitat operativa. Per això s'establiran plans alternatius de mobilitat.

Excavacions al túnel de La Sagrera

Excavacions al túnel de La Sagrera

Adif ha post en marxa aquesta setmana els treballs un cop finalitzat el procés d'excavació del recinte de l'estació -amb la retirada d'1,5 milions de m3 de terra i materials-, la finalització de la llosa de fondo –de 2,5 metres d'espessor de formigó armat- i el forjat que cobreix una superfície de 3,5 hectàrees al nivell de Rodalies. També s'han executat més de 82.000 m2 de pantalles. El nou traçat té una longitud d'1,98 quilòmetres des del triangle ferroviari fins la boca del túnel d'accés a l'estació del Clot-Aragó i hauria d'estar operatiu el pròxim novembre.

En el nou traçat, la via descendirà en via doble fins l'interior de l'estructura de l'estació mitjançant una rampa del 3%, que en el futur estarà completament soterrada, donant continuïtat per la banda de Sants a la infraestructura subterrània que actualment finalitza sota el carrer Espronceda. A l'interior de l'estació, mitjançant el muntatge de via en placa de formigó, s'estan construint les quatre vies de la línia Barcelona-Mataró, de les que dues seran vies generals i dues d'estacionament. En total, es col·locaran 9,896 metres de carril i 11 desviaments o canvis d'agulla.

Un cop completat el trasllat, prosseguiran les obres dels projectes d'accessos i estructura de l'estació amb l'execució de les següents fases: la primera d'elles correspondrà al trasllat de les vies del corredor d'ample convencional Barcelona-Granollers i la posterior, a la col·locació a la seva posició definitiva de les vies de la línia d'alta velocitat.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive