El Maresme concedeix més beques de menjador que mai
El Maresme concedeix més beques de menjador que mai

Redacció

9 milions per a més de 9.000 beques menjador al Maresme

El Consell Comarcal augmenta la dotació de les Beques Menjador al Maresme per al curs 2023-2024 i la demanda d'ajudes puja un 5%

vlm capgros 01
 

Amb l'inici del curs escolar 2023-2024, el Maresme es prepara per donar suport a les famílies de la comarca amb una dotació inicial de 8.751.799,49€ per a les Beques Menjador. Aquesta inversió té com a objectiu principal ajudar les famílies a fer front a les despeses de menjador i assegurar que cap nen es quedi sense un àpat adequat mentre està a l'escola. Una de les notícies més destacades és que el Consell Comarcal del Maresme ha rebut aquest any un 5,60% més de sol·licituds d'ajut de menjador escolar en comparació amb l'any anterior. Un total de 12.410 alumnes han demanat aquest suport, reflectint la creixent necessitat d'assistència econòmica per a les famílies.

 • Amb la comprensió de la urgència de les famílies per conèixer l'estat de les seves sol·licituds, el Consell Comarcal ha treballat diligentment per accelerar el procés de verificació de la documentació presentada.
 • A l'actualitat, el 96,65% dels expedients ja han estat resolts.

Això significa que inicialment s'han concedit ajudes econòmiques a 9.221 alumnes, assegurant que aquests nens i nenes tinguin accés a menjador escolar. No obstant això, encara es troben pendents de resolució 415 expedients, que es tractaran amb la màxima celeritat possible.

Criteris d'atorgament de les beques

El Consell Comarcal ha atorgat les beques seguint els criteris establerts a les Bases reguladores de la convocatòria d'ajuts individuals de menjador escolar per al curs 2023-2024. Els resultats mostren una distribució diversa d'ajuts:

 • El 41,74% (3.849 alumnes) rebrà el 70% del cost del menjador escolar.
 • 3.495 alumnes (37,90%) tindran el servei finançat al 100%.
 • 1.098 alumnes (11,90%) rebran el 50% de l'ajut.
 • 735 alumnes (7,97%) rebran el 35% del cost del servei de menjador escolar.
 • Un canvi significatiu en comparació amb l'any anterior és l'augment de l'alumnat que rebrà ajuts del 100%, ja que el Departament d'Educació ha modificat els criteris d'atorgament.

Revisió d'expedients i reclamacions


El Consell Comarcal ja ha notificat la resolució de les sol·licituds a les famílies. Aquelles que vulguin presentar reclamacions poden fer-ho fins al 6 d'octubre a través de l'Instància genèrica a la Seu electrònica de l'administració comarcal o de forma presencial a les dependències del Consell Comarcal del Maresme.

A més de les Beques Menjador, el Consell Comarcal també ha preparat els serveis de transport i menjador escolar per al nou curs. S'han dissenyat 69 rutes de transport per garantir que prop de 1.000 alumnes arribin als seus centres educatius amb eficiència. També es disposa de 16 rutes adaptades per a l'alumnat amb mobilitat reduïda.

Quant al servei de menjador escolar, el Consell Comarcal gestionarà el servei a 9 centres de la comarca, amb la previsió de servir al voltant de 180.000 menús al llarg del curs 2023/2024. Això assegura que els nens i nenes rebin una alimentació adequada mentre es troben a l'escola. Els centres que gestionen aquest servei són Sant Miquel del Cros (Argentona), La Minerva (Calella), Cirera (Mataró), Josep Manuel Peramàs (Mataró), Antoni Doltra (Pineda de Mar), Mediterrània (Pineda de Mar), Sant Pau (Sant Pol de Mar), Ignasi Iglesias (Tordera) i Serra de Miralles (Tordera).

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive