Ajuts per pagar el lloguer
Ajuts per pagar el lloguer

Redacció

6,5 milions per ajudar a pagar el lloguer a 2.500 famílies del Maresme

Augmenten aquest any en un 10,68% les ajudes al lloguer que gestiona el Consell Comarcal del Maresme

vlm capgros 03
 

 

Aquest any, un total de 2.550 famílies del Maresme han vist alleujades les despeses del lloguer gràcies a les diverses convocatòries realitzades per l’Oficina d’Habitatge del Maresme. Les xifres revelen un increment significatiu respecte a l'any anterior, ja que el valor total dels ajuts atorgats ha ascendit a 6.452.655€, una quantitat que supera en un 10,68% els registres del 2022.

L'Oficina d'Habitatge del Maresme és un pilar essencial per a 24 municipis de la comarca, excloent Mataró, El Masnou, Malgrat de Mar, Calella, Sant Pol de Mar i Tordera, que disposen de les seves oficines pròpies.

El seu àmbit d’actuació es centra en la tramitació d’ajuts al lloguer, prestacions econòmiques d’especial urgència, cèdules d’habitabilitat de segona ocupació i ajuts per a la rehabilitació. A més, ofereix el Servei d’intermediació hipotecària (SIDH) destinat a les famílies amb dificultats per fer front als pagaments dels préstecs o crèdits hipotecaris. També impulsa una Borsa de lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge als residents de la comarca.

Al llarg d’aquest any, s'han tramitat un total de 3.326 expedients en les diverses convocatòries obertes per l’Agència d’Habitatge de Catalunya, destinades a ajudar col·lectius específics, com persones grans, joves i majors de 36 anys, a fer front a les despeses del lloguer.

Diversos programes d'ajuda

L’Agència d’Habitatge de Catalunya ha posat en marxa la convocatòria 2023 d’ajuts al lloguer o cessió d’ús per a persones de 35 anys o menys. Aquestes subvencions, amb l'objectiu de facilitar l'accés i la permanència a l'habitatge, ofereixen ajudes d’un màxim de 250 euros mensuals i un mínim de 20 euros al mes per habitatge. Poden sol·licitar-ho aquelles persones amb ingressos anuals no superiors als 23.725,79€. El preu del lloguer tampoc pot excedir els 950€/mes per a habitatges o 450€/mes per a habitacions. Dues altres convocatòries estan destinades a persones de 36 a 64 anys i a aquelles de 65 anys o més. En ambdós casos, els requisits són els mateixos: ser titular d'un contracte de lloguer o cessió d'ús, amb preus de lloguer màxims de 900 euros mensuals per habitatge o 450€/mes per habitació. La unitat de convivència ha de tenir ingressos regulars que no superin els 23.725,79€ a l’any, amb l’excepció de les víctimes de terrorisme.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive