Socorristes a les platges de Mataró. Foto: ACN
Socorristes a les platges de Mataró. Foto: ACN

Un 60% més de pressupost en socorrisme de platja aquest any

La Diputació de Barcelona augmenta un 60% el pressupost del servei de salvament i socorrisme a les platges des del Garraf i fins al Maresme

La Diputació de Barcelona destina enguany 1,36 milions d'euros a subvencionar diferents serveis a les platges dels municipis de la demarcació, especialment pel que fa a salvament i socorrisme. És un 60% més de pressupost respecte els 859.000 euros de la temporada anterior. El diputat de Comerç, Consum i Salut Pública, Josep-Ramon Mut, explica que l'increment ve donat, sobretot, per l'augment de costos laborals i l'ampliació d'horaris de vigilància en alguns municipis. En total, els fons arriben a 104 platges dels 25 municipis que hi ha entre el Garraf i el Maresme, a excepció de la ciutat de Barcelona. En distància lineal són 61,5 quilòmetres, algun més que l'any passat per la variabilitat del litoral.

A més del salvament i socorrisme, que és la partida que s'emporta el gruix del pressupost, els fons de la Diputació també serveixen per finançar altres serveis, com la instal·lació de megafonia i retolació, l'abalisament de les platges o campanyes de foment d'hàbits saludables. "La platja s'ha d'identificar com un espai de salut", assegura el diputat Mut.

Socorristes a les platges de Mataró. Foto: ACN
Socorristes a les platges de Mataró. Foto: ACN

En aquest sentit, les platges de la costa de Barcelona comptaran aquest estiu amb un espectacle itinerant de petit format on una parella d'actors oferiran consells de salut, com la necessitat de protegir-se del sol, hidratar-se, fer esport, atendre a les advertències dels socorristes o evitar el tabac.

Anima a que hi hagi més platges sense fum

Mut admet que malgrat la Diputació de Barcelona no hi té competències directes cal que els municipis apostin per les platges com a "espais sense fum". En aquest sentit, el diputat anima els ajuntament a regular perquè les platges siguin llocs on no es pugui fumar: "Han de ser espais de salut", insisteix.

Socorristes a les platges de Mataró. Foto: ACN
Socorristes a les platges de Mataró. Foto: ACN


També en aquesta línia, la Diputació de Barcelona repartirà a les platges 14.500 ventalls amb consells saludables, així com 15.000 polseres identificatives per a nens i 4.800 contes infantils per afavorir la conscienciació dels més petits. Als municipis se'ls lliurarà també materials de senyalització i pòsters magnètics per informar de l'estat de les platges.

Sumant el suport econòmic i material, el pressupost de la diputació de Barcelona a les platges ascendeix fins als 1,42 milions d'euros aquest estiu.

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive