El tabac i el càncer
El tabac i el càncer

Demanen consens en la lluita contra el tabac

Reclamen una "acció decidida" per convertir les mesures en llei i dotar-les de pressupost

 El Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme i l'Associació Contra el Càncer han instat les comunitats autònomes i el govern espanyol a actuar amb responsabilitat i buscar el major consens possible per aprovar el Pla Integral de Prevenció i Control del Tabaquisme. La previsió és que aquest pla s'aprovi divendres. Les organitzacions han destacat que el pla inclou mesures clau com la regulació de nous productes de tabac, dels espais lliures de fum i una major fiscalitat i control publicitari. Han destacat que és "essencial" per avançar en la protecció de la salut pública. Per això, han fet una crida a una "acció decidida" que porti a una reforma legislativa i hi hagi una dotació pressupostària suficient per aplicar les mesures.

El Comitè i l'Associació han recordat que el tabac és la principal causa prevenible de mala salut i el major perjudici per a la salut pública. És el principal factor de morts evitables i està directament vinculant amb més de 15 tipus de càncers. L'Associació espanyola contra el càncer estima que l'eliminació del consum de tabac podria reduir fins a un 30% els casos de càncer diagnosticats a Espanya.

Les organitzacions han expressat el seu compromís a col·laborar amb totes les institucions per assegurar l'aprovació del pla com un primer pas per avançar cap a l'objectiu d'aconseguir una societat lliure de tabac.

Han reclamat també que s'inclogui en l'agenda les cigarretes elctròniques, ja que suposa un punt d'entrada a altres formes d'alliberació de nicotina i té popularitat entre els joves. Les organitzacions apunten a dades preliminars que suggereixen que fins i tot els cigarrets electrònics poden produir alteracions perjudicials en l'ADN i efectes que s'assemblen als del tabaquisme tradicional.

Per tot plegat, han afirmat que el moment actual és un "punt decisiu" per influir en un canvi significatiu i aconseguir que el 2030 s'assoleixi la primera generació europea lliure de tabac.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive