dessalinitzadora tordera
dessalinitzadora tordera

250 milions per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera

L'ACA, que construirà una mota al riu Tordera per evitar inundacions i protegir la infraestructura vol quadruplicar la capacitat de la dessalinitzadora

L'Agència Catalana de l'Aigua preveu un projecte per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera, ubicada al terme municipal del Blanes. L’obra permetrà incrementar la disponibilitat d’aigua en els pròxims anys. Concretament, multiplicarà per quatre la seva capacitat actual, passant dels 20 als 80 hectòmetres cúbics. L’ampliació està pressupostada en 250 milions d’euros i es preveu que les obres durin prop de tres anys.

La planta de la Tordera dona servei al nord del Maresme i al sud de la Selva, així com a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha recordat que també han començat els estudis per crear una nova dessalinitzadora a Cubelles i que treballen per incrementar l’aigua potabilitzada provinent de les aigües subterrànies, sobretot a l’àrea metropolitana.

Ha assegurat que, des de l’agost passat, les dessalinitzadores funcionen “al màxim rendiment”, i davant l’escassa previsió de pluges ha sentenciat que “és bàsic reduir el consum per ser al màxim solidaris possibles”.

La zona on es construirà una mota de protecció
La zona on es construirà una mota de protecció


500.000 euros en una mota per protegir-la

Palafolls construirà una mota al tram del riu Tordera que passa pel costat de la dessalinitzadora amb l’objectiu de reduir inundacions com les del temporal Glòria. Tindrà una longitud de 700 metres i una inversió de 500.000 euros, finançada en un 75% per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el 25% restant per Aigües Ter-Llobregat (ATL). Reyes ha explicat que no hi ha “alternatives possibles”. Ha concretat que l’actuació reforçarà i farà recréixer la mota del marge dret del riu i també servirà per evitar possibles danys a la dessalinitzadora en cas que es produeixin aiguats. Reyes ha aprofitat per demanar a la població que redueixi el consum d’aigua “per solidaritat” davant l’etapa de sequera que viu el país.

L’actuació s’emmarca dins el Pla de Gestió de Motes de la Tordera. Reyes ha explicat que s’ha decidit avançar la construcció del tram de Palafolls per “reduir al màxim el risc” que tornin a passar inundacions com les van viure el 2020 pel temporal Glòria o en altres ocasions de pluges intenses.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive