120 quilos de residus recollits de la platja del Balís
120 quilos de residus recollits de la platja del Balís

120 quilos de residus recollits de la platja del Balís

Voluntaris del CN El Balís secunden la jornada de neteja d’espais naturals emmarcada en la iniciativa europea ‘Let’s Clean Up Europe’

Un any més, el CN El Balís de Sant Andreu de Llavaneres ha realitzat una  gran recollida de residus no biodegradables  abandonats al medi ambient. Una activitat on han participat més de 50 voluntaris de totes les  edats i que a més de ser una acció per netejar l’entorn natural, també ha servit per sensibilitzar  la ciutadania sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats. Entre els residus que  s’han recollit hi ha petits i grans plàstics, bosses, ampolles, metalls, etc. Els equips de voluntaris  s’han distribuït per la platja, i els espais contigus: la riera i l’espigó de llevant del port. 

Tot el material es va recollir i separar entre envasos i altres tipus de residus i han estat  traslladats a la planta de residus de Mataró, on van certificar que el vehicle de recollida de  residus de l’Ajuntament de Llavaneres va dipositar 120 kg de deixalles. Aquestes no es podran  reciclar degut al mal estat en el que es troben (òxid, salinitat, presència de sorra) El CN El Balís  de Llavaneres treballa activament durant tot l’any per reduir els residus generats, així com en  l’educació pel que fa a la preservació del medi ambient a través de xerrades, accions de neteja i  accions de comunicació. El port de Llavaneres fa especial incidència en no generar residus,  reciclar i no abocar cap tipus de deixalla a la platja o al mar.  

cnbalisresidus2

Recollint durant tota la jornada

Catalunya celebra la iniciativa Let’s Clean up Europe! des de fa vuit edicions. Des de l’any 2014,  s’han dut a terme més de 1.300 accions en diferents punts del territori, en les quals s’han  recollit del medi natural més de 350 tones de residus. L’any passat a causa de la situació de  pandèmia, la seva celebració es va haver de posposar fins al mes de novembre, en la que el Club  va aconseguir ja recollir 118 kg gràcies a l’acció de voluntaris a les 3 platges del municipi. 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 

Let’s Clean up Europe està coordinada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a  través d’un Projecte LIFE+, del qual l’ARC, Agència de Residus de Catalunya, n’és sòcia. Enguany,  la XIII edició de la Setmana se celebrarà del 20 al 28 de novembre de 2021. L'objectiu és  organitzar durant una setmana arreu d'Europa, accions per donar a conèixer estratègies de  reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus estats membres en aquesta  matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus; fer públiques les tasques dutes a  terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el  comportament quotidià dels europeus en àmbits com el consum o la producció.

Sacs plens de residus

Sacs plens de residus

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive