Treballs de restauració dins la capella. Foto: R. G.
Notícies relacionades
Treballs de restauració dins la capella. Foto: R. G.

La restauració de la Capella dels Dolors s'inaugurarà el proper 20 de juliol

Resolts els problemes tècnics amb la il·luminació, l'obra d'Antoni Viladomat ja es podrà tornar a visitar a partir de la setmana que ve

Ja hi ha data d'inauguració de la restauració de la Capella dels Dolors de Santa Maria. Serà el proper dimecres dia 20 de juliol, amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila. Després de mesos d'endarreriments a causa de problemes tècnics sorgits durant el complex procés de restauració de les pintures, finalment la capella es podrà tornar a visitar, amb tots els seus elements d'art barroc lluïnt com mai fins ara. 

Els treballs de restauració van començar a l'agost de 2015 i havien d'estar finalitzats el mes de març passat

La capella s'havia d'inaugurar el mes de març passat, després de vuit mesos de treballs a càrrec del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). Però durant el procés van sorgir, en primer lloc, dificultats a l'hora de netejar les pintures i, després, problemes tècnics a l'hora de plantejar-ne la il·luminació, que han obligat a endarrerir els treballs. Malgrat que aquestes dificultats van fer apuntar en un primer moment que la inauguració no podria tenir lloc fins passat l'estiu, finalment s'han pogut solventar i la capella podrà ser visitable tant pels mataronins com pels visitants que s'acostin a la ciutat en plenes vacances estivals, a finals de juliol i durant el mes d'agost. 

Cost de 500.000 euros

Els treballs de restauració es van iniciar a l'agost de 2015, finançats a parts iguals per l'Ajuntament, la Generalitat i el Bisbat de Barcelona, amb un cost de 500.000 euros. L'equip del CRBMC ha netejat la brutícia superficial que enfosquia el color de les pintures, ha fixat la capa de pintura i consolidat el suport de guix, i ha igualat estèticament el conjunt per recuperar-ne una lectura homogènia. 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive