-
-

V. B.

Més de mig milió d'euros per restaurar la Capella dels Dolors

Acord entre l'Arquebisbat de Barcelona, l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat; cada un aportarà 177.000 euros

Acord per restaurar la Capella dels Dolors, el conjunt pictòric del barroc més important de Catalunya i joia patrimonial de Mataró. L'Arquebisbat de Barcelona, l'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat han formalitzat un conveni que preveu una inversió de 533.000 euros per a les obres de restauració i conservació de la capella. L'aportació es divideix a quatre parts iguals, per la qual cosa l'Ajuntament hi destinarà 177.000 euros. Els diners surten d'una modificació pressupostària de 5,2 milions d'euros aprovada el mes de febrer passat. 

L'Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i l'alcalde Joan Mora han signat aquest dilluns a la tarda el conveni, al Saló de Sessions de l'Ajuntament. Sistach ho ha definit com "un acte important" ja que afecta un "patrimoni importantíssim" com és la Capella dels Dolors. Sistach ha augurat que la restauració farà que la capella "llueixi molt més" i ha desitjat que sigui un primer pas per a la "restauració completa de Santa Maria".

Mora, per la seva banda, ha afirmat que la basílica "ens reflecteix en el passat i forma part de la nostra identitat" com a mataronins, i que com a tal toca deixar-la en condicions "per al futur". L'alcalde ha destacat que han calgut "molts mesos de treball" per arribar a aquest conveni. De fet, la capella ja ha estat objecte de diferents treballs de rehabilitació, tant per resoldre problemes estructurals com per recuperar el seu valuós patrimoni artístic, sufragats per l'arquebisbat, patrocinadors privats (l'extinta Caixa Laietana) i les diferents administracions.

Els treballs a realitzar
L'acord signat aquest dilluns permet afrontar de manera ordenada i conjunta la restauració que requereix aquesta joia del barroc. Es treballarà en les pintures murals, en el tractament dels tèrmit que afecten el retaule i els bastidors de fusta, i en la il·luminació del conjunt de la capella i de la Sala de Juntes. El conveni també estableix que es crei una comissió mita de seguiment amb representants de cada signant.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive