El partit de la UE Mataró contra la Penya B. Foto J. Ventura

La UE Mataró-Homs remunta davant el Joventut i tanca la fase regular en segona posició

L’equip de Charly Giralt jugarà les fases d’ascens per tercera temporada consecutiva

85-82. Aquest va ser el resultat final del partit entre la UE Mataró-Homs i el filial del Joventut de Badalona. Abans d’entrar a l’últim quart, no semblava pas que s’arribaria a un desenllaç així. De fet, el conjunt local no es va posar per davant en el marcador, per primer cop, fins l’últim minut del partit. El quart decisiu començava amb el Joventut set amunt (58-65).

A l’hora de la veritat, un parcial de 27 a 17 va deixar el triomf al Mora. La UEM, malgrat anar a remolc durant tot el partit, va demostrar constància i convicció per capgirar el resultat. El 19 a 26 del primer quart se sumava al 12 a 20 del segon període. La Penya, doncs, arribava al descans amb un còmode avantatge. No el va poder defensar durant la segona meitat perquè l’Homs va augmentar el ritme i l’encert. Quan l’equip de Giralt troba la fluïdesa és molt difícil de frenar.

Jordi Juanola, el gran anotador dels mataronins, no va jugar. És cert que això també explica algunes dificultats que el conjunt del Maresme va trobar durant el partit. Sense la presència del seu líder ofensiu, l’Homs va repartir la tasca. Quatre jugadors van superar la barrera dels 10 punts: Esteves-Garcia (18), Ariño (13), Cánovas (11) i Toure (11). En la lluita dins la pintura, també va destacar Esteves-Garcia. Va agafar 10 rebots, la xifra més alta d’entre tots els jugadors del partit.

El Mallorca no va fallar i va certificar la primera plaça al final de la lliga regular gràcies a l’average. Tots dos equips, Mallorca i Mataró, han tancat la fase amb un extraordinari balanç de 23 victòries i només 3 derrotes. Ara arriba el repte de les fases d’ascens. És la tercera vegada seguida que la UEM les jugarà, mostra inequívoca de la solidesa del projecte.